Doliu uriaș în țara noastră. A murit unul dintre cei mai mari duhovnici ai României

Doliu uriaș în țara noastră. A murit unul dintre cei mai mari duhovnici ai României
| Foto: impact.ro

 O mare personalitate a Bisericii Ortodoxe Române și fostul duhovnicul al lui IPS Teodosie s-a stins din viață. 

Protoschimonahul Iacob Bârsan, ctitorul Schitului „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, a încetat din viață la vârsta de 72 de ani, a anunțat Arhim. Melchisedec Velnic, stareț al Mănăstirii Putna și exarh al mănăstirilor din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Părintele Iacob s-a născut pe 18 septembrie 1951, în comuna Mălini, județul Suceava, din părinții Nechita și Paraschiva, care i-au dat la botez numele de Vasile, iar în 24 martie 1983 a ajuns la Mănăstirea Sihăstria, urmând un vis mai vechi al său.

Acesta și-a dorit mult să trăiască în Țara Sfântă și de aceea, în ianuarie 1990, a plecat în Sfântul Munte Athos, iar de acolo s-a îndreptat spre Ierusalim. A rămas mai mult timp acolo, dar s-a îmbolnăvit și a revenit în țară.

„Un ctitor de biserici, un model pentru monahi și un mângâietor și povățuitor smerit al tuturor: iată în câteva cuvinte chipul acestei făclii ce va lumina de acum înainte ascuns, dar cu aceeași putere, în inimile noastre”, a scris Arhim. Melchisedec Velnic, potrivit impact.ro.

Comenteaza