Doliu în România! A murit o mare PERSONALITATE a teatrului românesc! Durere mare...

Doliu în România! A murit o mare PERSONALITATE a teatrului românesc! Durere mare...
| Foto: ziareonline.ro

Anca Verești, fosta soție a actorului Victor Rebengiuc, s-a stins din viață.

Doliu în lumea teatrului din România după ce actrița Anca Verești s-a stins din viață la vârsta de 89 de ani. De menționat este faptul că aceasta a fost căsătorită timp de 5 ani, între 1960 și 1965 cu actorul Victor Rebengiuc.

Tragicul anunț a fost făcut de către UNITER. Într-o postare pe pagina de Facebook, dar și pe site-ul oficial, sursa citată anunță marea pierdere. Totodată, UNITER a descris-o pe celebra artistă ca fiind „o prezență sobră, plină de demnitate’.

În ceea ce privește activitatea acesteia, din 1956 până în 1989, actrița a jucat pe scena Teatrului Bulandra București în nenumărate piese.

Doliu în România! A murit o mare doamnă a teatrului românesc!

„IN MEMORIAM ANCA VEREȘTI(12 august 1933 – 8 februarie 2022)UNITER află cu tristețe că actrița ANCA VEREŞTI ne-a părăsit. O prezență sobră, plină de demnitate, cu un surâs abia văzut, ANCA VEREŞTI era o personalitate puternică ce ascundea un om sensibil. Un om discret, de-o modestie copleșitoare, un activ susținător al Campaniei „Artistii pentru artiști’, în fiecare an donând celor aflați în nevoie. Din 1956 până în 1989 a jucat pe scena Teatrului Bulandra București.

Au fost 33 de ani de dăruire, de iubire de teatru. Dintre cele mai importante apariții pe scena Teatrului Bulandra amintim: Irma în „Nebuna din Chaillot’ de Jean Giraundoux, Viola în „A douăsprezecea noapte’ de W. Shakespeare, Natașa în „Război și pace’, după Lev Tolstoi.

Alte spectacole în care a jucat: „Soțul ideal’ de Oscar Wilde, „Mamouret’ de Jean Sarment, „Casa Bernardei Alba’ de Federico Garcia Lorca, „Viraj periculos’ de I.B.Prinstley. Drum lin spre Lumină, Anca Verești! Dumnezeu să vă ierte!’, este mesajul transmis de UNITER, potrivit ziareonline.ro.

Comenteaza