Declarațiile unui martor al dezastrului de la "Matei Balș": "Pacienții țipau săracii. S-a auzit ca o bombă"

Declarațiile unui martor al dezastrului de la "Matei Balș": "Pacienții țipau săracii. S-a auzit ca o bombă"
| Foto: observatornews.ro

O femeie care locuiește în apropierea Institutului „Matei Balș” din Capitală a descris dezastrul produs în urma incendiului soldat cu patru morți și un rănit grav, produs azi dimineață într-unul dintre pavilioanele spitalului.

Spune că s-a auzit inițial un zgomot asurzitor, după care totul s-a umplut de fum.

"Am auzit gălăgie, au strigat! Dacă eu de la 5 m-am sculat și nu am mai putut să dorm… A fost o bubuitură tare de tot, ziceai că e bombă.

Am văzut numai fum la parter. Toată curtea noastră era plină de fum.

M-am dus și m-am uitat! Au fost și pacienți răniți grav, au fost și morți. Pacienții țipau săracii", a declarat femeia, pentru Antena3, care a prezentat și primele imagini din timpul incendiului, potrivit observatornews.ro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, în cazul incendiului de la Institutul Matei Balş.

De asemenea, anchetatorii au solicitat imaginile luate de camerele du supraveghere din secția afectată de incendiu. În salonul din care ar fi pornit incendiul nu existau camere de supraveghere, conform informațiilor din media.

Reamintim că cinci oameni au murit în această dimineaţă, după un incendiu care a izbucnit într-un corp de clădire al spitalului Matei Balş.

Comenteaza