China, anunț de ULTIMĂ ORĂ! Ce decizie au luat în privința războiului dintre Rusia și Ucraina

China, anunț de ULTIMĂ ORĂ! Ce decizie au luat în privința războiului dintre Rusia și Ucraina
| Foto: cancan.ro

Prietenia dintre China și Rusia este bine cunoscută, prin urmare o colaborare între cele două în contextul războiului din Ucraina nu este exclusă.

În plus, Wang Yi a precizat că în conflictul din Ucraina, China își poate asuma rolul de mediator. Parteneriatul dintre Rusia și China aduce beneficii și bunătare ambelor țări, a mai precizat șeful diplomației chineze.

Potrivit acestuia, China “face deja oficiile de mediator” între Rusia și Ucraina. De asemenea, Beijingul va oferi asistență umanitară care “nu poate fi politizată”.

“Pacea şi dialogul trebuie promovate, iar China a făcut deja unele eforturi în acest sens. Au fost două runde de negocieri şi sperăm să fie şi o a treia. Cu cât sunt mai multe divergenţe, cu atât este mai mare nevoia de a ne aşeza la masa negocierilor”, a menţionat ministrul chinez de externe.

De la începutul războiului, China a avut o poziție ambiguă, evitând să pronunțe cuvântul “invazie”, marșând asupra “respectării integrităţii teritoriale a tuturor ţărilor”, cât și asupra atenției ce trebuia acordată “cerinţelor legitime ale Rusiei în materie de securitate”.

Altfel, China a insistat că situaţiile din Taiwan şi Ucraina sunt diferite, deoarece Taiwanul a fost mereu parte a Chinei, potrivit cancan.ro.

Comenteaza