BREAKING NEWS! Volodimir Zelenski, dat afară din Europa?! E ştirea momentului

BREAKING NEWS! Volodimir Zelenski, dat afară din Europa?! E ştirea momentului
| Foto: cancan.ro

Federația Rusă urmărește să-l înlocuiască pe Volodimir Zelenski cu un fost politician de top ucrainean.

Ieri s-a încheiat cea de-a treia rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina. S-au făcut mici progrese privind logistica şi evacuarea civililor, fără a se reuşi obţinerea unor înţelegeri mai largi, potrivit unui negociator ucrainean.

”A treia rundă a negocierilor ruso-ucrainene s-a încheiat”, a transmis Ambasada Rusiei în Belarus.

Imediat după terminarea negocierilor, surse anonime au informat că Rusia vrea să îl înlocuiască rapid pe Volodimir Zelenski cu Viktor Ianukovici, fostul lider al Ucrainei.

Recent, avionul privat al lui Viktor Ianukovici, fost președinte ucrainean îndepărtat de la putere de cetățeni după revolta Euromaidan, a fost depistat în Belarus.

Aeronava sa a fost găsită de Ukrainska Pravda la Minsk pe 2 martie, iar pe 7 martie, la ora 15:42, avionul privat al lui Viktor Ianukovici a aterizat la Minsk.

Avionul detectat îi aparține lui Viktor Ianukovici. Aceleași surse citate susțin că dacă Federația Rusă va reuși să pună stăpânire pe puterea de la Kiev, atunci Viktor Ianukovici i-ar putea lua locul lui Volodimir Zelenski, au mai declarat sursele anonime.

De asemenea, surse apropiate negocierilor Rusia-Ucraina au transmis că delegația rusă a propus ca Volodimir Zelenski să rămână președinte de formă al Ucrainei, iar premier să fie pus Yuriy Boiko.

Viktor Fedorovici Ianukovici a fost președintele Ucrainei în perioada 2010 – 2014. Anterior, acesta a fost primul ministru al Ucrainei de trei ori. De asemenea, a fost guvernator al provinciei Donețk. Ianukovici a candidat la alegerile prezidențiale din Ucraina de pe 21 noiembrie 2004, de pe o poziție pro-Rusia, potrivit cancan.ro.

 

Comenteaza