Autoritățile au decis: De luni se redeschid restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri

Autoritățile au decis: De luni se redeschid restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri
| Foto: telegram.ro

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis vineri ridicarea, începând de luni, a mai multor restricții în Capitală, având în vedere că trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori.

Traian Berbeceanu: Din punct de vedere legal a trebuit să convocăm CMBSU. Cu 47 de voturi pentru 1 împotrivă și patru abțineri s-a hotărât ca începând din data de 25, ora 00, să fie relaxate mai multe măsuri. Acestea vizează domeniul HoReCa, s-a hotărât că sălile de spectacol – accesul permis in limita a 30% și operatorii jocurilor de noroc la fel, 30% din capacitate, intervalul 6-21. Recomandăm prudență. Și autoritățile sunt prudente, și de aceea am hotărât să fie relaxate de luni și am considerat că e nevoie ca operatorii să aibă timp.

UPDATE 14.30. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a transmis o scrisoare către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, în care solicită menținerea restricțiilor în București, subliniind că, în contextul național și european, „măsurile de relaxare constituie un risc major ce ar putea duce la apariția unui nou val de infecții”, mai ales că a fost confirmat un caz cu o tulpină mai contagioasă de COVID, chiar în apropierea Capitalei.

Ministrul Voiculescu aduce ca argumente faptul că tulpina de coronavirus despistată în UK a fost confirmată în România și chiar astăzi în zona limitrofă a Capitalei, precum și raportul de joi al ECDC care arată că riscul epidemiologic european și național este ridicat, din cauza celor trei noi mutații ale virusului.

„Reglementările în vigoare prevăd că, într-un interval de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidență și, în situația fericită, pe care ne-o dorim și noi, în care incidența și mâine, și poimâine va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare”, a declarat Traian Berbeceanu.

„Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă”, a mai anunțat prefectul Capitalei.

Vlad Voiculescu subliniază că orice alte măsuri de relaxare luate în paralel riscă să pună în pericol redeschiderea școlilor în București, potrivit alephnews.ro.

Prefectul Traian Berbeceanu a anuțat, încă de miercuri, că măsurile de relaxare în Capitală pot intra în vigoare începând de sâmbătă, ora 00.00, dacă incidența va fi sub 3 la mie joi și vineri.

 

Comenteaza