A MURIT CHIAR ACUM! Toată țara e în doliu....Este o pierdere de-a dreptul URIAȘĂ! Rămânem din ce în ce mai săraci!

A MURIT CHIAR ACUM! Toată țara e în doliu....Este o pierdere de-a dreptul URIAȘĂ! Rămânem din ce în ce mai săraci!

Cineastul Jean-Claude Lord, regizorul a numeroase filme şi seriale, a încetat din viaţă la vârsta de 78 de ani.

Regizorul Jean-Claude Lord a murit la 78 de ani. A fost ”un pionier al cinematografiei şi televiziunii din Quebec”, a declarat prim-ministrul quebecoez François Legault într-un mesaj de condoleanţe transmis pe Twitter.

Regizorul a încetat din viaţă sâmbătă seara în urma unui accident vascular cerebral suferit pe 30 decembrie, a indicat duminică pe Facebook fiul său, Jean-Sébastien.

Legault a precizat că ”păstrează amintiri frumoase” din activitatea profesională a regizorului, în special din serialul de televiziune ”Lance et compte” despre cercurile profesioniste de hochei, care a suscitat un mare entuziasm în Quebec. Un sezon al acestui serial a fost difuzat în Franţa sub titlul ”Cogne et gagne”, la sfârşitul anilor 1980.

Regizor, scenarist, editor şi producător, Jean-Claude Lord are în portofoliu peste zece filme, inclusiv ”Délivrez-nous du mal” (1969), ”Bingo (1974), ”Parlez-nous d’amour” (1976) şi filmul pentru tineret ”La Grenouille et la Baleine” (1987).

De asemenea, el a turnat în anii 1980 filme pentru piaţa anglofonă, printre care ”Visiting Hours” (”Terror at Central Hospital”), ”The Vindicator” sau ”Mindfield”.

Pe lângă ”Lance et compte”, Jean-Claude Lord a regizat mai multe seriale de televiziune şi a turnat episoade din primul sezon al serialului poliţist de succes ”District 31”, care continuă să fascineze o bună parte din Quebec şi se va încheia în aprilie, la finalul celui de-al şaselea sezon, scrie Agerpres.

Angajamentul social al cineastului, un critic al autorităţii şi al puterilor consacrate, ”s-a aflat în centrul activităţii sale”, a subliniat fiul său în mesajul de omagiu. ”S-a autodefinit nu ca artist, ci ca un ‘comunicator’ căruia îi plăcea să pună la îndoială valorile societăţii în care trăim”, a adăugat el, potrivit ziareonline.ro.

Etichete
Comenteaza