O tânără a fost răpită și obligată să se căsătorească la doar 12 ani. A fost salvată abia după 8 luni

O tânără a fost răpită și obligată să se căsătorească la doar 12 ani. A fost salvată abia după 8 luni

O fetiță de 12 ani a fost luată cu forța de acasă, în Pakistan, vara trecută, și a fost obligată să se căsătorească cu răpitorul ei. 

 

Este o situație în care ajung sute de tinere creștine sau hinduse din această țară, în fiecare an.

Pe 25 iunie 2020, Farah era acasă, în Faisalabad, al treilea oraș ca mărime din Pakistan, împreună cu bunicul ei, trei frați și două surori, când s-au auzit bătăi în ușă. Bunicul ei s-a dus să deschidă ușa, trei bărbați au năvălit în interior, au luat-o pe sus și au băgat-o într-o dubă.

Bărbații au avertizat familia că, dacă ar încerca să o recupereze, „ne vor face să regretăm”, spune tatăl lui Farah, Asif, care era la serviciu când s-a întâmplat totul, relatează BBC.

Asif s-a dus la cea mai apropiată secție de poliție pentru a anunța răpirea, furnizând chiar și numele unuia dintre răpitori recunoscut de bunic, însă polițiștii abia l-au ascultat. „Au fost necooperanți și au refuzat să înregistreze reclamația. Mai mult, m-au împins și m-au înjurat”, a spus el.

În ciuda plângerilor nenumărate adresate poliției, au trecut trei luni până când incidentul a fost înregistrat oficial, însă nu au luat nicio măsură.

În acest timp, Farah, care fusese dusă la la 110 kilometri de casă, în orașul Hafizabad, spune că a fost violată, legată și tratată ca o sclavă.

„Am fost legată cu lanțuri și mi s-a ordonat să fac curățenie în casa celui care m-a răpit și să am grijă de animalele din curte. A fost groaznic”, spune ea.

Potrivit ultimului recensământ, în Pakistan erau aproximativ două milioane de creștini, puțin peste 1% din populația totală a țării.

Potrivit organizațiilor pentru drepturile omului, aproape 1.000 de fete creștine, hinduse și sikh sunt răpite în fiecare an. Multe dintre ele sunt nevoite să se convertească la islam, deoarece în Pakistan căsătoriile tinerilor sub 16 ani sunt acceptate în temeiul legii Sharia, cu condiția ca cei doi miri să fie musulmani. Acest lucru s-a întâmplat și cu Farah: a fost forțată să se convertească, apoi obligată să se mărite cu cel care a răpit-o.

Consiliul Național al Bisericilor din Pakistan (NCCP) spune că numărul acestor cazuri crește. „Sunt sute de fete în această situație, iar autoritățile nu fac nimic", spune secretarul general al NCCP, episcopul Victor Azariah, potrivit digi24.ro.

Etichete
Comenteaza