Românca transgender care a investit peste 80.000 de euro în operații

Românca transgender care a investit peste 80.000 de euro în operații

Daria Jane este o româncă transgender care a concurat la emisiunea Românii au Talent.

În urmă cu mai bine de nouă ani, Daria Jane se prezenta sub numele Darius Bulzan, nume cu care a concurat la emisiunea Românii au Talent, unde a prezentat un număr inedit de contorsionism.

Ani la rând, Daria a simțit că este o femeie captivă în corpul unui bărbat și în nenumărate rânduri a vorbit despre discrepanța dintre ceea ce era și ceea ce simțea că este cu adevărat.

Momentul în care i-a dezvăluit mamei sale că nu simte că ar fi băiat este momentul real în care a conștientizat acest lucru. Am rugat-o să trecem retrospectiv prin toată drama pe care a simțit-o și gândurile care o încearcă în privința tranziției pe care a făcut-o.

„Sincer nu pot să spun că mă simt într-un fel negativ când mă uit retrospectiv la perioada dinainte de tranziţie. A fost într-adevăr o dramă perioada schimbărilor, 17-19 ani, dar în rest am amintiri foarte frumoase.

Indiferent că lumea mă ştia ca „băiat” sau ca fată, nu îmi reneg acele amintiri, fiindcă până la urmă eram tot eu”, ne povestește Daria Jane.

Daria a fost întotdeauna „băiatul-elev” din prima bancă, cu note de 9 și 10 care, începând din liceu, și-a asumat unghii făcute și haine androgine. Momentul în care începea să-și facă coming out-ul a fost privit diferit de colegii de clasă și de școală.

„Colegii au fost foarte reticenţi şi chiar răutăcioşi la început. Auzeam foarte des comentarii despre felul în care mă îmbrăcam, lucruri de genul „se poate îmbrăca aşa acasă, dar de ce să vină aşa la şcoală?”. Oricum ei nu înţelegeau atunci, dar în câteva luni situaţia a devenit mult mai clară.

Am avut prietene în liceu care mă susţineau. Problema a fost sincer cu copiii de la alte clase care mă agasau pe holurile liceului, în special cei de clasa V-VIII.

Uneori veneau în clasă şi aruncau cu obiecte în mine, mă filmau peste tot, am nişte amintiri foarte urâte de acolo, şi de altfel a fost şi primul impact cu transfobia”, povestește Daria Jane pentru Ce se întâmplă, Doctore?

Părinții Dariei au divorțat la vârsta la care poate primul cuvânt al unui copil este „mama”, la șase luni. Cu toate astea, tânăra consideră că absența unei figuri masculine în viața ei nu a avut niciun efect asupra dezvoltării sale. 

„Sincer nu văd legătura între lipsa unei figuri paterne şi a fi trans. În primul rând, conform multor studii, hormonii interceptaţi de făt în primele săptămâni de sarcină pot determina o viitoare disforie de gen, care va avea loc indiferent în ce condiţii creşte copilul.

Sunt femei trans care vin din familii perfect funcţionale, la fel cum sunt femei trans care vin din familii monoparentale (fie doar cu mamă, ca în cazul meu, fie doar cu tată). Tocmai de asta, personal nu cred că are vreun impact familia din care vii cu disforia de gen în sine, deşi sunt convinsă că poate avea un impact în posibilitatea de a-ţi accepta disforia, respectiv începerea tranziţiei”, povestește Daria, potrivit csid.ro.

Comenteaza