Doliu în lumea muzicii populare. O artistă renumită a murit după ce s-a infectat cu COVID!

Doliu în lumea muzicii populare. O artistă renumită a murit după ce s-a infectat cu COVID!

Interpreta de muzică populară Viorica Galan Dumbravă s-a stins din viață.

Doliu în lumea muzicii populare. Colegii de breaslă sunt șocați de aceasta veste. Viorica Galan Dumbravă, o voce inconfundabilă a cântecului popular s-a stins din viață. Odată cu vârsta, acumulase afecțiuni pe care le trata cu conștiinciozitate dar nu se dădea bătură.

Doar cu o săptămână sau două în urmă înregistra, în compania artiștilor mai tineri, melodii mai noi și mai vechi, pentru bucuria oamenilor iubitori de folclor.

În urmă cu câteva zile însă, starea sa de sănătate s-a agravat brusc și a primit diagnosticul dramatic: se infectase cu virusul Sars – Cov 2. A fost internată în spital la Botoșani, ulterior intubată și, în ciuda eforturilor medicilor, astăzi după amiază inima Vioricăi Galan Dumbravă a încetat să mai bată.

Viorica Galan Dumbravă a fost mulți ani partenera de viață și de cântec al unui alt mare artist popular, Alexandru Dumbravă, care a plecat în eternitate în 2016.

Artiștii care au cunoscut-o au transmis nenumărate mesaje de regret după moartea acesteia.

„Din păcate…a plecat dintre noi doamna Viorica Galan Dumbravă în lumea fără dor…în care s-a regăsit cu iubitul ei Alexandru Dumbravă”, a spus artistul Marius Zgâianu, care o considera un „om minunat, sincer, curat și bun”.

Viorica Galan Dumbravă a predat canto copiilor și a compus nenumărate cântece și colinde.

„Dumnezeu să o ierte. A fost o profesoară, o artistă care mi-a învățat nepoatele canto și au cântat împreună. Le-a dat cântecele și colindele. A fost un suflet minunat. Dumnezeu s-o odihnească în pace”, spune Măriuca Trandafir, potrivit ziareonline.ro.

Comenteaza