Doliu în lumea muzicii populare. Încă o lovitură grea pentru Nicolae Botgros...Ce mesaj a publicat artistul

Doliu în lumea muzicii populare. Încă o lovitură grea pentru Nicolae Botgros...Ce mesaj a publicat artistul
| Foto: cancan.ro

Dirijorul botoşănean Ioan Cobâlă a murit, vineri după-amiază, după ce a fost internat la spital aproape o săptămână.

Maestrul a suferit un accident vascular în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce se afla la o petrecere privată.

”Orchestra ”Rapsozii Botoșanilor” anunță cu mare tristețe retragerea Maestrului Ioan Cobâlă în culisele veșniciei. Regretăm nespus, ne simțim singuri și debusolați. Noi pierdem un reper, un mentor, un prieten, un om cu har și dar, care a slujit până în ultima clipă a vieţii cultura tradiţională românească cu dăruire deplină, muncă până la epuizare şi sacrificii nenumărate. 

Fiecare dintre noi îi suntem veșnic îndatorați pentru că dincolo de relația profesională, ne-a fost ca un tată, sfătuindu-ne, ajutându-ne, înțelegându-ne nevoile profesionale și personale. Maestrul Ioan Cobâlă a făcut din Orchestra “Rapsozii Botoșanilor” o școală de folclor, formând din tineri talentați, profesioniști veritabili. Și-a dedicat viața nouă, întregii orchestre și folclorului românesc.

Maestre, veți continua să existaţi în sufletele, amintirile şi cântecele pe care ni le-ați lăsat moştenire! Suntem datori să ducem mai departe „proiectul vieţii” dumneavoastră şi o vom face necontenit! Am rămas cu sufletele sfâșiate de durere și ne rugăm Bunului Dumnezeu să vă primească în ceata celor drepți. Sincere condoleanțe familiei!”, este mesajul transmis de Rapsozii Botoşanilor pe pagina de Facebook.

Ioan Cobâlă s-a născut pe 1 ianuarie 1947, la Drăgușeni, județul Botoșani, iar recent a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani, potrivit cancan.ro.

Comenteaza