Doliu imens în Ucraina. Este cea mai neagră zi....

Doliu imens în Ucraina. Este cea mai neagră zi....

Peste 410 cadavre a civililor ucraineni au fost găsite în teritoriile din regiunea Kiev.

Ziua cea mai neagră pentru Ucraina. Procurorul general a dat tragica veste. Potrivit celor declarate, cadavrele a 410 civili au fost găsite în teritoriile din regiunea Kiev, preluate recent de sub controlul rușilor. Imaginea dezastrului făcut de armata rusă este una colosală.  

Doliu imens în Ucraina. Cadavrele a 410 civili au fost găsite în teritoriile din regiunea Kiev, preluate recent de sub controlul rușilor. Tragicul anunț a fost făcut de procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, potrivit AFP şi Reuters.

„Cadavrele a 410 civili au fost evacuate din teritoriile eliberate” din jurul capitalei. Ea a precizat că experţii medico-legali au examinat deja 140 dintre ele. Detalii despre acest subiect au fost date de procurorul general în cadrul unei emisiuni transmise de mai multe posturi de televiziune ucrainene.

Irina Venediktova a lăsat de înţeles că există, fără îndoială, mult mai multe cadavre care nu au fost încă recuperate pentru a fi supuse unei expertize.

În paralel, sunt căutate mărturii în rândul populaţiei locale şi sunt adunate probe foto şi video, a adăugat procurorul general.

Numai în oraşul Bucea, la nord-vest de Kiev, aproape 300 de persoane au fost înmormântate în gropi comune, au afirmat autorităţile ucrainene. Acestea au acuzat duminică armata rusă că a comis un „masacru” în această localitate şi „orori” în regiunile acum „eliberate de sub invadatori”, ceea ce a stârnit indignare în Europa şi în SUA, precum şi apeluri la sancţiuni suplimentare împotriva Moscovei, potrivit capital.ro.

Comenteaza