A murit. Vestea dureroasă a momentului în lumea muzicii populare

A murit. Vestea dureroasă a momentului în lumea muzicii populare

Este doliu în România după ce un artist de muzică populară din România s-a stins din viață.

Este doliu în lumea muzicii după ce un artist a murit la vârsta de 85 de ani. Cântărețul suferea de o boală cronică. El a fost unul dintre cei mai apreciați interpreți de doine bănățene din țară, iar muzica lui a ajuns să fie ascultată și apreciată de mulți români.

A pierit unul dintre cei mai cunoscuți rapsozi populari din Banat. Avea vârsta de 85 de ani, iar muzica lui a fost apreciată de o țară întreagă. Cântărețul de muzică populară este plâns acum de familie și de cei care îi ascultau muzica.

Iosif Ciocloda a murit. Bărbatul avea 85 de ani și a murit din cauza unor probleme mari de sănătate, având o boală cronică.

Artistul era supranumit „Marea voce a Banatului de Munte”. El va fi înmormântat vineri, pe data de 16 decembrie, în localitatea Mehadica din Caraș-Severin, zonă în care și-a petrecut aproape toată viața.

Iosif Ciocloda s-a născut pe data de 1 octombrie 1937, în satul Borlovenii Vechi din comuna Prigor. Încă de când era copil, el a fost remarcat pentru vocea plăcută pe care a avut-o și a ieșit mereu în evidență la serbările de la școală, unde mereu a luat primul loc.

Multă lume îl întreba de unde a moștenit acest talent, iar el spunea că mama lui are o voce superbă și era cunoscută în toată zona ca cea mai bună bocitoare. Vocea lui l-a impresionat taragotistului Iosif Milu, care mereu ajungea acasă cu ocazia Rugii de la Mehadica şi care dorea să-l ducă pe tânăr la Ansamblul „Ciocârlia” din Bucureşti, doar că situația lui familială nu i-a permis să părăsească satul natal.

A activat ca solist de muzică populară din anul 1962, dar a debutat abia în anul 1970, cu ajutorul Orchestrei Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa, care a fost condusă de regretatul Guţu Gore. În perioada anului 1970, el a realizat prima emisiune la TVR.

De la „Reşiţeana” a plecat, în anul 1972, la Ansamblul „Semenicul”. Cu ansamblu a ieșit pentru prima dată peste hotare, a ajuns în Elveţia, apoi s-a dus în Anglia, Danemarca, Suedia, Italia, Belgia, Olanda, Franţa şi fosta Iugoslavie. El a mai colaborat cu Ansamblurile „Cindrelul” din Sibiu, „Ţarina” din Turda, precum şi cu orchestrele din Arad, Oradea şi Cluj-Napoca, potrivit stirilekanald.ro.

Comenteaza