Tânără, depistată cu COVID fără să se testeze. A fost obligată să stea în carantină

Tânără, depistată cu COVID fără să se testeze. A fost obligată să stea în carantină
| Foto: observatornews.ro

O tânără din Bucureşti a aflat că are COVID fără să se testeze. Asta din cauza unei asistente de la spitalul Pantelimon, care i-a încurcat numele femeii cu al unei paciente cu 60 de ani mai în vârstă.
 

Diana Sprînceană: „Nu m-au testat nici cu test rapid nici cu test RT-PCR. Medicul de gardă din seara aceea a considerat că nu este necesar. Iar pe scrisoarea medicală nu este menţionat faptul că eu aş fi fost testată.

Am fost sunată de către DSP Bucureşti cum că aş avea o probă pozitivă recoltată prin UPU Pantelimon. Eu am negat acest lucru. Am spus clar că din 9 martie nu am mai fost la spitalul Pantelimon. Mi s-au introdus datele în baza de date, după care ele au rămas stocate acolo.”

Tânăra de 22 de ani face voluntariat la DSP Ilfov. Imediat cum a primit vestea, s-a căutat singură în CoronaForms, sistemul prin care sunt gestionaţi pacienţii Covid. Şi în datele oficiale apărea tot pozitivă.

Dragoş Daviţoiu, managerul spitalului Sfântul Pantelimon: A ieşit într-adevăr o încurcătură. Pe doamna o cheamă Sprînceană, lângă dumneaei, un rând mai jos, era doamna Sprîncenatu, internată la noi Covid-pozitiv. În calculator când s-a dat click s-a dat click cu un rând mai sus. Cineva obosit sau i-a scăpat mouse-ul. Nu e nimic dramatic, potrivit observatornews.ro.

Doar că Diana a apărut în raportarea zilnică a numărului de cazuri.

Oana Nicolescu, director DSP Bucureşti: În momentul în care apare în CoronaForms, da, apare ca şi când ar fi pozitivă.

Şi a primit ordin de carantinare. Aşa că, cel puţin în teorie, s-ar fi putut alege cu dosar penal dacă ar fi fost oprită pe stradă de un poliţist.

Oana Nicolescu, director DSP Bucureşti: De urgenţă am remediat, în sensul în care am infirmat decizia de carantinare.

Reporter: Au mai fost astfel de cazuri în trecut?

Oana Nicolescu, director DSP Bucureşti: Nu pot să spun că au mai fost.

Comenteaza