Măștile cu supapă nu sunt recomandate împotriva coronavirusului, anunță Ministerul Sănătății

Măștile cu supapă nu sunt recomandate împotriva coronavirusului, anunță Ministerul Sănătății
| Foto: Observatornews.ro

Ministerul Sănătății informează, într-un mesaj postat pe Facebook, că măștile cu supapă nu sunt recomandate împotriva Covid-19, deoarece supapa se deschide în momentul expirației și permite trecerea virusurilor.

"Măștile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus.
Aceste măști sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permițând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei”, se arată în mesajul postat pe pagina Ministerului Sănătății.

Potrivit Ministerului Sănătății, organizațiile internaționale recomandă ca aceste măști să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane.

Ministerul subliniază că măștile recomandate împotriva noului coronavirus sunt cele care acoperă în întregime nasul și gura, au cel puțin două straturi și se așază bine pe față.

  • Măștile care acoperă în întregime nasul și gura;
  • Măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi;
  • Măștile care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea superioadă a măștii;
  • Măștile care se așază bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/elimina particule.
Etichete
Comenteaza