De ce nu e bine să înghiți semințele de la pepene. Semnalul de alarmă tras de specialiști

De ce nu e bine să înghiți semințele de la pepene. Semnalul de alarmă tras de specialiști
| Foto: playtech.ro

Oamenii de știință trag un semnal de alarmă când vine vorba de consumul semințelor de pepene al deliciosului fruct de sezon.

Pentru mulți sâmburii din pepenele roșu sunt un subiect absolut banal, căruia nu îi acordă prea multă importanță, în timp ce pentru alţii poate fi ceva neplăcut.  Ambele modalități de consum ale pepenelui sunt la fel de valide din punctul de vedere al experților, chiar dacă cei care nu vor semințe pierd cu această operațiune foarte mult timp.

Și totuși, atunci când vine vorba despre verdictul oamenilor de știință, lucrurile pot surprinde pe mulți dintre noi! Conform informațiilor experților, sâmburii din pepene pot reprezenta o gustare surprinzător de sănătoasă.

Sâmburii pepenelui nu ne pun în niciun fel de pericol dacă îi consumăm, fiind foarte mici, astfel încât trec prin sistemul digestiv fără să cauzeze vreun disconfort.

Dacă până acum balanța se înclină în favoarea celor pe care nu îi deranjează semințele din pepene, sunt vești bune și pentru cei care le evită de parcă le-ar face vreun rău.

Dacă acestea sunt consumate într-un volum mare, nu este exclus să producă unele probleme de sănătate, cum ar fi disconfortul gastric, dar și intestinal.

De asemenea, în cazurile extreme, sâmburii de pepene pot provoca și obstrucții intestinale. Acest lucru este valabil mai mult în cazul oamenilor care deja suferă de probleme gastrointestinale sau a copiilor mici, potrivit playtech.ro.

Comenteaza