Care este eficiența vaccinului Pfizer? Acesta oferă imunitate după doar 21 de zile

Care este eficiența vaccinului Pfizer? Acesta oferă imunitate după doar 21 de zile
| Foto: Stirile Pro Tv

Un studiu arată faptul că o singură doză de vaccin Pifzer/BioNTech are o eficiență de 90% și poate oferi protecție împotriva Covid-19, după 21 de zile de la injectare.

În urma analizei datelor, efectuate de cercetătorii de la Universitatea din Anglia de Est, cu finanțare guvernamentală din Marea Britanie, rezultatele obținute de aceștia sunt contrare unui studiu anterior din Israel, care sugerează că o singură doză nu poate să ofere o protecție adecvată.

Profesorul Nachman Ash, responsabil cu campania de vaccinare israeliană, a declarat luna trecută că o singură doză de vaccin pare „mai puțin eficientă decât am crezut”, iar eficiența vaccinul a fost considerată mai mică decât datele oferite inițail de Pfizer. Compania a menționat că eficacitatea serului său a fost de 52% după o singură doză.

Aceasta a fost conculiza studiului, în urma reanalizării datelor. Cercetătorii au descoperit că serul oferă protecție ridicată chiar înainte ca cea de-a doua doză să fie administrată la intervalul stabilit de 21 de zile.

Cu toate acestea, ei avertizează că riscul de infecție s-a dublat în primele opt zile după vaccinare, posibil pentru că oamenii au devenit mai puțin precauți.

Marea Britanie a luat decizia de a administra rapelul, atât în cazul vaccinurilor Pfizer/BioNTech, cât și a vaccinurilor Oxford/AstraZeneca, la un interval de 12 săptămâni de la administrarea primei doze, pentru a maximiza numărul persoanelor protejate împotriva Covid-19, potrivit alephnews.ro.

Comenteaza