Care este eficacitatea vaccinului Pfizer în fața noii tulpini din Brazilia

Care este eficacitatea vaccinului Pfizer în fața noii tulpini din Brazilia

Vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer a reușit să neutralizeze o nouă variantă a răspândirii rapide a coronavirusului în Brazilia.

Rezultatul a fost publicat luni în New England Journal of Medicine după ce s-a efectuat un studiu de laborator.

Sânge prelevat de la oameni cărora li se administraseră vaccinul a neutralizat o variantă modificată care conține aceleași mutații ale proteinei spike a variantei P.1 identificate inițial în Brazilia și care este considerată foarte contagioasă, a descoperit un studiu condus de cercetători ai companiilor și de la Universitatea Texas, potrivit alephnews.ro.

Capacitatea de neutralizare a fost aproximativ echivalentă cu efectul vaccinului asupra unei versiuni anterioare mai puțin contagioase a virusului de anul trecut, au precizat cercetătorii. În studiile publicate anterior, Pfizer a constatat că vaccinul său neutraliza alte variante mai contagioase identificate pentru prima dată în Regatul Unit și Africa de Sud, deși varianta sud-africană poate reduce anticorpii declanșați de vaccin.

Pfizer crede că vaccinul său actual este foarte probabil să protejeze în continuare împotriva variantei din Africa de Sud. Cu toate acestea, producătorul de medicamente intenționează să testeze o a treia doză, precum și o versiune reorganizată special pentru a combate varianta, pentru a înțelege mai bine răspunsul imunitar, notează sursa citată.

Etichete
Comenteaza