Alimentele care te țin sănătos și voios. Toți românii trebuie să le consume de azi înainte

Alimentele care te țin sănătos și voios. Toți românii trebuie să le consume de azi înainte
| Foto: playtech.ro

Superalimentele reprezintă acea clasă de alimente care conțin mulți nutrienți, deci sunt cap de listă când vine vorba despre recomandările date de nutriționiști. 

Ele sunt des întâlnite în meniurile de dietă ale celebrităților și aduc multe beneficii organismului. Această categorie de produse include legume, fructe, cereale, pește, semințe și fructe de pădure.

Afinele, bogate în vitamine, fibre solubile și fitochimicale, ne aduc un plus de nutrienți. Varza kale de asemenea, fiind un superaliment bogat în substanțe nutritive la fel ca spanacul sau broccoli. Aceste legume conțin vitamine A, C, K, dar și fibre, calciu și alte minerale. Cartofii dulci și dovleacul fac si ele parte din lista de legume ”perfecte”, fiind surse excelente de fibre, vitamina A și multe minerale.

Totodată, și fasolea și cerealele reprezintă o sursă de proteine cu conținut scăzut în grăsimi. Pe de cealaltă parte stau nucile sau semințele, care au un conținut mare de găsimi sănătoase, deci trebuie consumate cu moderație. Lista continuă cu somonul, sardinele, macroul și alți pești grași, dar și ouăle.

Dacă până acum evitam alimentele fermentate, de acum nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie. Murăturile, care poate pentru noi sunt un tip de mâncare banal, folosit de sute de ani, în străinătate au devenit un trend de anul trecut. Multă lume merge spre ele fiindcă hrănesc flora intestinală, deci microbiomul care este direct conectat cu sistemul nostru imunitar.

„Poți să mănânci murăturile și simple, să le adaugi într-un prânz de linte cu năut, dovleac copt, dar totul e în funcție de preferințe și gust. Important e să le mâncăm. Un alt superaliment ar fi sfecla, ieftină, care poate fi cumpărată de oricine, dar variantele de a pregăti leguma sunt multe. Este o sursă bună de antioxidanți, de minerale și vitamine.

În general, atuul superalimentelor este că au o calitate foarte mare de micronutrienți, fitonutrienți, minerale și absolut tot ce are nevoie corpul nostru ca să înflorească.  Mai puteți face un suc și cu avocado, spalan, ghimbir și spirulina, o altă sursă bună de vitamine. El este ingredientul care are cea mai mare calitate de proteină, chiar mai multă decât carnea”, a explicat Sorina Fredholm, health coach,  potrivit playtech.ro.

 

Comenteaza