Avertisment înfricoșător despre valul trei: „Va fi mai rău, evoluția este extrem de brutală”

Avertisment înfricoșător despre valul trei: „Va fi mai rău, evoluția este extrem de brutală”
| Foto: Playtech.ro

Medicul Beatrice Mahler a tras un semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care îl reprezintă valul al treilea pentru cetățeni.

Din păcate, medicul avertizează că virusul acționează violent asupra unui număr mare de persoane tinere, dar și asupra vârstnicilor care nu au apucat să se vaccineze.

Veștile privind valul trei al pandemiei sunt cât se poate de triste, atâta vreme cât virusul reușește să lovească o bună parte din populație. Din păcate, Beatrice Mahler avertizează asupra unor noi afecțiuni întâlnite în rândul pacienților, care afectează starea pacientului, dar îngreunează tratarea problemelor respiratorii pe care aceștia le dezvoltă.

Potrivit specialistului, valul al treilea a apărut ca rezultat al circulației noii tulpini în România, dar și ca urmare a nerespectării restricțiilor impuse de autorități. Managerul de la „Marius Nasta” a transmis că acest val va fi mai greu de suportat decât cel din luna noiembrie a anului precedent.

Aceasta a făcut anunțul trist cu privire la ocuparea tuturor paturilor din spital, indiferent de secție, astfel că pacienții noi ar putea fi așezați în niște paturi suplimentare instalate în saloane.

„La „Marius Nasta” de la prânz nu mai există niciun loc liber, toate locurile – și în secție, și în terapie intensivă – sunt pline și probabil că în această noapte va trebui să punem paturi suplimentare, dacă vor veni pacienți de acasă, pentru că nu se mai pune problema să primim din alte spitale, ci să putem manageria pacienții care ajung la spital cu forme severe, cu insuficiență respiratorie.

Creșterea numărului de cazuri a fost bruscă. În trei zile, s-au ocupat paturile care erau libere – și eram la o capacitate undeva la 60 la sută ocupate , iar secția de terapie intensivă s-a ocupat chiar mai repede”, a declarat duminică seara, la Digi24, medicul Beatrice Mahler.

Managerul Beatrice Mahler a explicat că noul val de pacienți infectați cu Covid-19 prezintă de cele mai multe ori forme grave ale bolii. Din păcate, medicii au observat că acești pacienți, pe lângă problemele repsiratorii specifice bolii, se mai confruntă și cu sindrom inflamator la ficat, un motiv în plus de îngrijorare.

„Ce observăm ca particularitate de la începutul acestui val este că pacienții au un sindrom inflamator important, cu o hepatocitoliză – înseamnă o reacție a ficatului destul de importantă, ca urmare a inflamației severe care se găsește în organism.

Ea era prezentă și anul trecut, dar la un procent mai mic de pacienți, acum peste 60 la sută au această formă de manifestare, formă care poate să interacționeze cu medicația, pentru că are și ea gradul ei de hepato-toxicitate.

Pentru noi, ca pneumologi, e o provocare, pentru că pe lângă insuficiența respiratorie, asocierea unei insuficiențe hepatice pune reale probleme de management al acestor pacienți”, a adăugat renumitul medic, potrivit playtech.ro.

 

Comenteaza