Vaccinul Moderna are probleme. Un epidemiolog rupe tăcerea și cere stoparea distribuirii lui

Vaccinul Moderna are probleme. Un epidemiolog rupe tăcerea și cere stoparea distribuirii lui

Unul dintre cei mai cunoscuți epidemiologi din California avertizează asupra unui lot de vaccinuri Moderna, sugerând oprirea vaccinării cu serul respectiv.

Cel mai cunoscut epidemiolog din California a semnalat probleme cu privire la lotul de vaccinuri 41L20A, produs de compania americană de biotehnologie Moderna.

Acesta a făcut referire la posibile reacții alergice semnalate de către persoane vaccinate și care în prezent sunt tratate la un centru din San Diego, potrivit playtech.ro.

”A fost raportat un număr neobişnuit de mare de posibile reacţii alergice pentru acest lot de vaccinuri ale Moderna, administrate la un centru de vaccinare comunitar. Mai puţin de 10 persoane au necesitat îngrijiri medicale într-un interval de 24 de ore”, a spus epidemiologul.

În urma evenimentelor petrecute, 307.300 de doze de vaccin din lotul respectiv vor fi depozitate, fără a mai fi folosite momentan.

Imediat după anunțul venit din partea departamentului de Sănătate din California, compania Moderna a transmis că aceasta este prima plângere în acest sens, neavând cu ce alt eveniment similar să o compare.

Firma producătoare a menționat, de asemenea, că nu au mai existat reacții adverse provocate de acest lot de vaccinuri, dar nici de alte loturi.

Repreznetanții firmei au anunțat că sunt în strânsă colaborare cu autoritățile din domeniul Sănătății pentru a descoperi ce s-a întâmplat cu adevărat și dacă trebuie oprită definitiv administrarea vaccinurilor din acel lot.

Comenteaza