Sărbătoare mare în Calendarul Ortodox, vineri, 10 martie 2023. Ce nu poți să faci azi

Sărbătoare mare în Calendarul Ortodox, vineri, 10 martie 2023. Ce nu poți să faci azi

Potrivit calendarului ortodox, vineri, 10 martie 2023, este sărbătoare cu cruce neagră.

Sărbătoare vineri, 10 martie 2023.   La această dată, credincioșii îi sărbătoresc pe Sfinții Mucenici Codrat, Ciprian şi Dionisie, fiind o sărbătoare cu cruce neagră în calendar. 

Sfinții Mucenici Codrat, Ciprian şi Dionisie s-au născut în Corint şi au trăit pe vremea împăraţilor Deciu (249-251) şi Valerian (253- 260) şi a lui Iason, stăpânitorul Greciei.

Sfântul Codrat a rămas orfan de mic, fiind crescut apoi în condiții dificile.

Când a crescut, acesta a plecat în Corint pentru a învăţa medicina acelor vremuri. Mai târziu, s-a împrietenit cu cinci tineri creştini, toți fiind legați de dragostea față de Dumnezeu.

Sfântul Codrat şi prietenii săi au fost prinşi şi aruncaţi în temniţă, cu scopul de a-i convinge să renunțe la creștinism. Deoarece dragostea pentru Dumnezeu a fost prea mare, aceștia nu au cedat, fiind astfel judecați și bătuţi, după care supuși la cele mai groaznice chinuri. 

Sfinţii Codrat, Ciprian şi Dionisie nu au murit în urma torturii, fiind astfel aruncaţi în foc şi apoi târâţi prin cetate, pentru ca toţi cei care îi vedeau să se înspăimânte. Cei trei au murit după ce capetele le-au fost tăiate, spre frica și uimirea tuturor care priveau, potrivit stirilekanald.ro.

Comenteaza