METEO în România: Temperatura maximă în țară va depăși 10 grade Celsius

METEO în România: Temperatura maximă în țară va depăși 10 grade Celsius
| Foto: mediafax

Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată, cu valori termice în creştere faţă de zilele precedente în cea mai mare parte a țării, dar va fi în general închisă.

Ploile vor cuprinde treptat toate regiunile și vor fi în general moderate cantitativ, iar în Subcarpații Getici se vor acumula local peste 30 – 40 l/mp.

Potrivit alephnews.ro, în zona montană vor fi precipitații mixte, iar noaptea, în general la altitudini de peste 1500 metri, vor predomina ninsorile, mai consistente în Carpaţii Meridionali şi Carpații de Curbură, unde şi vântul se va intensifica, pe creste vor fi rafale de peste 80 – 90 km/h și zăpada va fi viscolită.

Noaptea, vântul va avea unele intensificări și în Carpații Orientali, cu 60 – 75 km/h, iar local, cu viteze mai mici, şi în sudul, centrul şi estul ţării.

Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 16 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 9 grade Celsius. Dimineața, pe arii restrânse, va fi ceață.

Vremea se va încălzi. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua slab în a doua parte a zilei și în general moderat cantitativ noaptea.

Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări la începutul nopții.

Temperatura maximă va fi de 13 – 14 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 7 grade Celsius. Dimineața vor fi condiţii de ceaţă.

Comenteaza