Vestea dimineții despre TRAIAN BĂSESCU, după ce s-a aflat că a colaborat cu securitatea...

Vestea dimineții despre TRAIAN BĂSESCU, după ce s-a aflat că a colaborat cu securitatea...
| Foto: capital.ro

Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea pentru mulți ani, iar dovezile au fost descoperite de mult timp, potrivit CNSAS:

CNSAS a confirmat faptul că fosta șefă a Direcției Investigații, Germina Nagâț, ar fi avut cunoștință încă din 2006 despre documentele care au stat la baza deciziei justiției că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității.

Fosta șefă a Direcției Investigații a Consiliului Național pentru Studierea Activității Securității (CNSAS), Germina Nagâț, ar fi știut încă din 2006 despre documentele care au stat la baza deciziei de colaborator cu Securitatea în cazul lui Traian Băsescu. Aceasta este concluzia anchetei efectuate de CNSAS potrivit ActiveNews.

În acest caz, dacă se dovedește că a încălcat legea, Biroul de coordonare al CNSAS poate solicita demisia sau revocarea din funcție a Germinei Nagîț, în prezent membră a Colegiului din partea USR.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis, în martie 2022, că nu admite recursul fostului președinte Traian Băsescu la decizia prin care a fost declarat colaborator al Securității ca poliție politică. Hotărârea este definitivă.

„Admite excepţia inadmisibilităţii invocată din oficiu. Respinge, ca fiind inadmisibil, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian, împotriva Sentinţei civile nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge, ca fiind nefondat, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian împotriva Încheierii de amânare a pronunţării, din data de 05 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian.

Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul – pârât Băsescu Traian împotriva Sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 martie 2022”, potrivit Minutei ședinței ÎCCJ, potrivit capital.ro.

Comenteaza