Un român fura bani din cutia milei cu un cârlig de pescuit. Ce pedeapsă a primit din partea instanței

Un român fura bani din cutia milei cu un cârlig de pescuit. Ce pedeapsă a primit din partea instanței
| Foto: Irish Examiner

Un român de 55 de ani, stabilit în Irlanda, este judecat pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt, după ce se obişnuise să fure bani din cutia milei, din mai multe biserici, cu ajutorul unui cârlig de pescuit.
 

Românul a apărut în faţa magistraţilor din Cork, fiind acuzat că a furat bani din biserici din Carrigtwohill, Shanagarry şi Cloyne.

Conform Irish Examiner, românul, identificat drept Vasile, a furat, în total, 45 de euro, respectiv câte 15 euro din două biserici şi câte 5 euro din alte trei biserici.

În ciuda numărului mare de infracţiuni comise, procurorii au precizat că acceptă ca românul să fie judecat sub control judiciar, în special din cauza sumei mici de bani furate.

Totuşi, românului i-au fost impuse mai multe restricţii pentru că ancheta este departe de a fi finalizată şi există posibilitatea ca românul să fie găsit vinovat şi de comiterea altor furturi.

În primul rând, românul are de achitat o cauţiune de 100 de euro. El are interzis să mai intre în biserici, are interzis să se mai apropie de comunităţile din Carrigtwohill, Cloyne, Shanagarry şi Dungarvan şi trebuie să se prezinte zilnic la poliţie, pentru ca oamenii legii să se asigure că românul nu se sustrage urmăririi penale.

David O'Meara, avocatul lui Vasile, a precizat că românul este de acord cu restricţiile impuse de autorităţi.

Următorul termen al procesului în care este implicat românul a fost stabilit pentru data de 11 martie, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza