Tragedie de proporții. 14 persoane au murit după ce o telecabină s-a prăbușit

Tragedie de proporții. 14 persoane au murit după ce o telecabină s-a prăbușit
| Foto: fanatik.ro

O telecabină din regiunea Piemont, Italia,  s-a prăbușit. Incidentul s-a soldat cu 14 morți iar un copil se află la spital în stare gravă. 

Unul dintre copiii răniți în urma accidentului a murit, a anunțat Serviciul italian de salvare alpină. Copilul a fost transportat cu avionul la spitalul Regina Margherita din Torino, împreună cu celălalt copil rănit.

Numărul total de oameni uciși în accident se ridică acum la 14.

“Accidentul tragic de la #funivia Stresa-Mottarone stârnește dureri profunde victimelor și o mare îngrijorare pentru cei care se luptă pentru viață în aceste ore”, a declarat biroul său într-un tweet. „Exprim solidaritatea întregii Italii cu familiile și comunitățile afectate de doliu”.

Totul se întâmplă la aproape 1.400 de metri deasupra nivelului mării, până la vârful muntelui Mottarone. Întreaga călătorie se desfășoară pe parcursul a doar 20 de minute.

“Accident grav pe telecabina Stresa-Mottarone. Salvare alpină și alte echipe de salvare la fața locului.

Au intervenit două ambulanțe cu elicopter”, au precizat și cei de la serviciul național de salvare alpină pe o rețea de socializare.

ANSA a mai transmis că telecabina transporta 11 persoane și că doi copii au fost transportați cu elicopterul la un spital din Torino.

O imagine postată pe rețelele de socializare de către serviciile de urgență arăta epava telecabinei aflată într-o zonă împădurită.

Cauza incidentului rămâne, deocamdată, neclară, dar rapoartele locale spun că de vină ar fi cablul pe care telecabina se deplasa.

Cel mai probabil acesta a cedat undeva la 300 de metri de vârful muntelui.

Mottarone este situat între Lacul Maggiore și Lacul Orta, oferind turiștilor vederi pitorești ale regiunii, potrivit fanatik.ro.

Comenteaza