Soția lui El Chapo, arestată în SUA. Cine este Emma Coronel Aispuro

Soția lui El Chapo, arestată în SUA. Cine este Emma Coronel Aispuro
| Foto: digi24.ro

Emma Coronel Aispuro, soția celebrului traficant mexican Joaquin Guzman „El Chapo”, a fost arestată luni pe aeroportul internațional Dulles din Washington. 

A fost acuzată de trafic de droguri, dar și pentru că ar fi fost implicată în renumitele evadări ale soțului său dintr-o închisoare din Mexic, au anunțat autoritățile judiciare americane. 

În vârstă de 31 de ani, soția liderului cartelului Sinaloa, are dublă cetățenie, americană și mexicană.

Ea va compărea marți în fața justiției americane pentru a fi inculpată oficial pentru implicare în aducerea și distribuirea de cocaină, metamfetamină, heroină și marijuana pe teritoriul Statelor Unite.

Pe de altă parte, potrivit Departamentului american al Justiției, Coronel Aispuro a complotat împreună cu alți complici pentru a ajuta la evadarea lui El Chapo, în iunie 2015, din celebra închisoare Altiplano. Apoi, după ce lordul drogurilor a fost prins și reîncarcerat, ea ar mai fi pus la cale o evadare a lui din aceeași închisoare. 

El Chapo a fost extrădat în cele din urmă în Statele Unite, în ianuarie 2017, a fost judecat și condamnat la închisoare pe viață în iulie 2019. El Chapo a condus aproape 30 de ani cartelul drogurilor din Sinaloa și a organizat de-a lungul anilor transporturi clandestine prin care au fost aduse în Statele Unite tone de cocaină.

Potrivit procurorilor, Coronel Aispuro era la curent cu traficul masiv de cocaină, heroină și alte droguri și știa foarte bine ce operațiuni controlează soțul său. Procurorii au la dosar informații de la peste 100 de actuali și foști membri ai cartelului Sinaloa, dar și interceptări, inclusiv ale comunicațiilor electronice. 

Procesul lui El Chapo din Statele Unite a fost o ocazie pentru Coronel Aispuro de a ieși în luminile rampei. A devenit un personaj central, dar misterios, cultivându-și o imagine de divă.

Poveștile despre căsătoria dintre cei doi au căpătat proporții mitice, mai ales că tânăra soție venea zilnic la audieri și-i trimitea sărutări de la distanță inculpatului, în ciuda faptului că erau dezvăluite detalii înfiorătoare despre activitățile lui.

Elegantă, înaltă, brunetă, cu părul lung, de origine mexicană, dar născută la San Francisco, Emma Coronel Aispuro a declarat pentru New York Times că nu l-a cunoscut pe soțul său ca persoana îngrozitoare pe care martorii au încercat să o descrie. „Îl admir mai degrabă. Pentru mine e omul cu care m-am întâlnit și cu care m-am căsătorit”, a mărturisit ea.

Coronel Aispuro și soțul care îi putea fi tată, fiind cu 32 de ani mai în vârstă decât ea, au împreună două fiice, gemene, potrivit digi24.ro.

Comenteaza