Cum a ajuns Elon Musk cel mai bogat om din lume. Doarme pe jos la fabricile Tesla si lucrează 120 de ore săptămânal

Cum a ajuns Elon Musk cel mai bogat om din lume. Doarme pe jos la fabricile Tesla si lucrează 120 de ore săptămânal
| Foto: Profimedia

Recent numit cel mai bogat om al planetei, cu o avere de 190 de MILIARDE de dolari, Elon Musk are o poveste demnă de Oscar în spate. A fost aproape de faliment în 2008, dar numeroasele sale companii au biruit în cele din urmă.

De menționat este faptul că Musk nu este un investitor la bursă. El nu deține alte acțiuni în afară de cele de la Tesla. Ceva neobișnuit din start, din moment ce un studiu a aflat că 3 sferturi din toți oamenii din lume care au averea de cel puțin 1 milion de dolari au investit cel puțin 1 dolar în bursă. Elon Musk nu. Elon Musk a băgat toți banii în propriile afaceri. Investise toți banii în SpaceX, Tesla și SolarCity, și s-a împrumutat să plătească chiria.

Poate tocmai datorită pasiunii și devotamentului său este atât de iubit peste tot pe glob. Din nou o contradicție cu fostul lider, Jeff Bezos, căruia chiar unii din angajații Amazon îi purtau gând rău.

Elon Musk, deși încă tânăr, a devenit o legendă. O poveste de succes cum nu se putea mai frumoasă și mai motivațională. Ne amintim de un interviu din 2018 în care Musk mărturisea că doarme în fabricile Tesla, potrivit alephnews.ro.

Cum ne-a obișnuit, cu umor și multă muncă, dar și cu un respect aparte pentru toată planeta chiar și după ce a reușit să ajungă sus, Elon Musk a răspuns în stilul propriu la vestea că este cel mai bogat om al lumii.

El a spus „Ce bizar”, urmat de o replică ce a devenit celebră și a stârnit meme-uri: „Înapoi la muncă”. Asta arată în primul rând cât de dedicat este muncii sale, cât îl pasionează și cât îl inspiră de a face asta încontinuu, nu că nu am ști asta deja. Elon Musk este unul dintre oamenii care vor să schimbe lumea în bine, și vedem asta în tot ce face. Poate chiar din această cauză, numele „Tesla” îi prinde bine.

Întrebat mereu cum a reușit să ajungă unde este acum, Elon Musk a întocmit un ghid, sau o mână de reguli, despre ce ar trebui să faci pentru a avea succes în viață. Om de afaceri, patron, angajat, cu toții avem ceva de învățat.

Regulile lui Musk sunt următoarele:
  • Nu e despre bani
  • Urmează-ți pasiunile
  • Crede că poți realiza orice
  • Asumă-ți riscuri
  • Ignoră criticile
  • Fii mândru de tine
Comenteaza