Averea colosală pe care o deține Messi. Ce salariu are cel mai bine plătit sportiv al lumii

Averea colosală pe care o deține Messi. Ce salariu are cel mai bine plătit sportiv al lumii

 Lionel Messi este cel mai bine plătit sportiv al planetei, motiv pentru care este și plătit pe măsură.

Lionel Messi are o avere colosală, sumă care va crește substanțial după ce Argentina a câștigat Turneul Mondial de Fotbal Qatar 2023. 

Astfel, reiese că Lionel Messi este cel mai bine plătit sportiv de pe planetă, având în posesie o colecție impresionantă de mașini, dintre care se remarcă una pentru care fotbalistul ar fi plătit nu mai puțin de 37 de milioane de dolari.

Lionel Messi face o mulțime de bani, potrivit Forbes, starul Argentinei obținând 75 de milioane de dolari din fotbal în ultimul an. Mai mult decât orice alt sportiv al planetei.

Cum salariul lui Lionel Messi de la Paris Saint-Germain însumează 35 de milioane de dolari pe an, asta înseamnă că obține 738.000 de dolari pe săptămână, adică 105.000 de dolari pe zi sau ceea ce se poate traduce în 8.790 de dolari pe oră.

Foarte mulți oameni nu câștigă pe an cât câștigă Lionel Messi într-o oră. În afară de salariul de 75 de milioane de dolari, argentinianul a încasat și o sumă de 25 de milioane de dolari atunci când a semnat cu echipa franceză în vara lui 2021, mai arată Evening Standard.

De asemenea, Lionel Messi are câștiguri mari și din afara terenului de fotbal. Astfel, la salariul din fotbal se mai poate adăuga suma de 55 de milioane de dolari în ultimul an, din alte venituri, sumă depășită doar de tenismenul Roger Federer și de superstarul NBA LeBron James.

Cei 55 de milioane de Dolari au provenit din contracte de publicitate cu platforma de criptomonede Socios, cu Adidas, Budweiser și PepsiCo.

În plus, în iunie 2021, Lionel Messi a devenit primul sportiv ambasador al brandului Hard Rock International, astfel că acum, averea totală a fostbalistului se ridică la 600 de milioane de dolari, potrivit playtech.ro.

Comenteaza