Au ajuns rezultatele autopsiei în cazul profesorului italian care a murit din cauza vaccinului AstraZeneca

Au ajuns rezultatele autopsiei în cazul profesorului italian care a murit din cauza vaccinului AstraZeneca
| Foto: zcj.ro

Cauza decesului profesorului în vârstă de 57 de ani din Biella, mort duminică la 14 ore după ce a fost vaccinat cu serul AstraZeneca, nu a fost identificat în urma autopsiei.

Autopsia efectuată de legistul Roberto Testi, în prezența unui consultant desemnat de familie, nu a scos la iveală formarea de trombi, scrie Repubblica.

Inima și celelalte organe se aflau într-o stare aparentă de sănătate, astfel că deocamdată nu există semne care să coreleze decesul cu administrarea vaccinului.

Pentru a oferi răspunsuri suplimentare urmează examinări histologice, iar rezultatele sunt așteptate în următoarele zile.

Pe scurt, profesorul Sandro Tognatti era sănătos, așa cum le spusese medicilor cu care a discutat înainte de vaccinare. Cea mai probabilă ipoteză luată în calcul acum este o moarte subită cardiacă.

Prietenii și rudele l-au descris pe profesor ca pe un bărbat în plină forță, niciodată bolnav. Întreaga sa familie a fost vaccinată, fără nicio consecință. Soția sa, Simona Riussi, profesoară de muzică la școala medie Cossato, a fost vaccinată în aceeași zi, sâmbăta trecută. A fost vaccinată și fiica celor doi, Ginevra, în vârstă de 23 de ani. Și părinții profesorului, Sergio, 85 de ani, și Lina, 81 de ani, au fost vaccinați și se simt bine.

Ancheta a fost începută împotriva unor persoane necunoscute, iar procurorul a precizat că nu există dovezi în acest moment care să lege vaccinul de moartea bărbatului.

Procurorii din Piemonte anunțaseră că au pus sub sechestru un lot de 393.600 de vaccinuri ale AstraZeneca după decesul profesorului, potrivit alephnews.ro.

Comenteaza