Vestea momentului în România! Se dau banii înapoi. Cine sunt cei vizați

Vestea momentului în România! Se dau banii înapoi. Cine sunt cei vizați

Se vor da înapoi sume mari de pensii, pentru o parte a populației României.

Vestea potrivit căreia se vor da înapoi banii de pensii a uimit mai multe persoane în această după-amiază. Tribunalul București s-a pronunțat în cele din urmă cu privire la una dintre cele mai așteptate decizii din ultima perioadă. Totuși, numai o anumită categorie de persoane va putea beneficia de această schimbare.

67 de parlamentari au primit astăzi o veste pe care o așteptau chiar de anul trecut. Se pare că aceștia își vor primi înapoi banii de pensii pe care i-au pierdut în urma unei decizii de urgență luate în 2021. Anul trecut, acești români au dat în judecată secretariatele generale ale Camerei Deputaților și ale Senatului, deoarece au anulat pensiile speciale.

De-a lungul ultimelor luni, procesul a fost mutat de la o instituție la alta, urmând ca, în cele din urmă, Tribunalul din București să ofere decizia definitivă în această dimineață. Pe data de 5 mai 2022, CCR a anunțat că legea de abrogare a pensiilor parlamentarilor este neconstituțională, urmând ca efectele hotărârii să intre în vigoare abia de pe data de 10 iunie.

„Admite cererea în parte. Obligă pârâţii Secretariatul General al Camerei Deputaţilor şi Secretariatul General al Senatului să repună pe reclamanţi, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, în plată cu indemnizaţia pentru limita de vârstă, prevăzută de art. 49 din Legea nr. 96/2006, şi pârâţii Parlamentul României – Camera Deputaţilor şi Parlamentul României – Senatul să plătească reclamanţilor, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, această indemnizaţie, începând cu data de 10.06.2022. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare”, se arată în decizia tribunalului, potrivit cancan.ro.

Etichete
Comenteaza