Se dau toți BANII ÎNAPOI! Toți românii vor primi sumele direct pe card

Se dau toți BANII ÎNAPOI! Toți românii vor primi sumele direct pe card

Toți românii pot face cerere pentru a primi înapoi niște taxe plătite în anii trecuți.

Românii care nu au cerut restituirea banilor de pe fostele taxe auto, vor putea intra în posesia banilor pe cale administrativă, după cum au stabilit autoritățile în luna iunie a acestui an. Pentru a putea intra în posesia acestor bani, șoferii au timp până în 2027 să depună cererile.

Totuși, pentru ca acest mecanism să fie pe deplin funcțional, trebuie să fie stabilit modelul de cerere de restituire, dar și normele pentru aplicarea acestuia. Așadar, Ministerul Mediului a pus în dezbatere publică un proiect de ordine care stabilește modelul cererii de restituire a fostelor taxe auto.

Menționăm că modelul cererii de restituire ar fi trebuit să apară în iulie, iar normele ar fi trebuit să apară până în luna august.

De asemenea, OUG numărul 93 din 2022 arată că solicitările de restituire se pot depune la Fisc, însă numai după ce modelul de cerere a fost oficializat. În plus, aceste cereri ar trebui soluționate în timp de 45 de zile de la înregistrare, iar apoi vor fi comunicate solicitanților. Ulterior, sumele respective de bani vor fi virate în conturile bancare ale fiecărui solicitant, potrivit capital.ro.

Autoritățile mai arată că prin noul mecanism se restituire următoarele:

  • taxa specială pentru autoturisme și vehicule, cea care este prevăzută în vechiul Cod Fiscal
  • taxa pe poluare pentru autovehicule, cea prevăzută în OUG numărul 50 din 2008
  • taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, cea prevăzută în Legea numărul 9 din 2012
  • și timbrul de mediu pentru autovehicule, cel prevăzut în OUG numărul 9 din 2013
Etichete
Comenteaza