Se dau 1.000 de lei de la stat pentru toți românii. Ce trebuie să faci

Se dau 1.000 de lei de la stat pentru toți românii. Ce trebuie să faci

Un proiect de lege depus la Senat arată că o parte din românii țării noastre vor beneficia de un ajutor social mai mare.

Ajutorul pentru combustibili solizi și petrolieri ar putea să crească de la 320 de lei, cât este în prezent, la 1.000 de lei, potrivit unui proiect legislativ care a fost pus recent în dezbatere la Senat.

Acest proiect vizează modificarea Legii 226 din anul 2021, cea care stabilește măsurile de protecție socială pentru consumatorii vulnerabili de energie.

Actual normativ arată că sunt mai multe categorii de ajutoare pentru încălzire, iar acestea sunt diferite în funcție de sistemul de încălzire al locuinței.

Așadar, avem ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică în sistem centralizat, ajutor pentru gaze naturale, ajutor pentru energie electrică și ajutor pentru combustibili solizi și petrolieri.

Valoarea de referință luată în calcul la stabilirea ajutorului de încălzire nu poate fi mai mică de 250 de lei lunar pentru gaze naturale, 500 de lei lunar pentru energie electrică și 320 de lei pe lună pentru combustibili solizi și petrolieri.

Amintim că proiectul de lege nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, actul normativ trebuie să fie adoptat de către Parlament, promulgat de președintele Klaus Iohannis și apoi publicat în Monitorul Oficial, potrivit capital.ro.

Comenteaza