Românii ar putea să primească un ajutor de 4.000 lei din ianuarie, 2023. Anunțul BOMBĂ făcut de Guvern

Românii ar putea să primească un ajutor de 4.000 lei din ianuarie, 2023. Anunțul BOMBĂ făcut de Guvern

 Guvernul anunță un potențial ajutor de 4.000 lei, pe care îl pot încasa pensionarii începând cu ianuarie 2023.

Veștile bune pentru pensionari nu întârzie să apară. Dincolo de discuția de majorarea pensiilor, unde procentele cresc și scad de la o zi la alta, Guvernul a făcut un nou anunț, care le va bucura bugetele oamenilor cu venituri mici. Aceștia ar putea să încaseze venituri de 4.000 lei în luna ianuarie, 2023, atunci când își primesc pensia.

Românii ar putea să încaseze 4.000 lei la pensia din ianuarie, 2023

Pensionarii așteaptă cu sufletul la gură decizia finală a Guvernului de majorare a pensiilor, însă acest lucru continuă să fie discutat în ședințe. Pănâ atunci, o propunere a PSD ar putea să le aducă celor cu pensii mici, venituri de până la 4.000 lei în luna ianuarie, 2023, iar în această categorie de oameni întră 95% dintre cei care încasează pensii.

Marcel Ciolacu a venit astăzi cu o propunere care i-ar bucura pe mulți români cu probleme financiare, din cauza pensiilor prea mici. Așadar, propunerea acestuia prevede ca cei 95% de români cu pensii mai mici de 4.000 lei, ar putea să primească un ajutor care să ajungă până la această sumă. Astfel, dacă cineva încasează lunar o pensie de 2.500 lei, ajutorul va fi de 1.500 lei. Dacă venitul este mai mic de atât, ajutorul se va majora până se va ajunge la un total de 4.000 lei.

Pensiile nu se vor majora la fel pentru toată lumea

Majorarea pensiilor casre este discutată pentru anul 2023 se va face diferit, astfel încât să fie egalitate pentru toată lumea, după cum spune Marius Budăi. Ministrul vrea ca procentul să fie mai mare pentru cei cu pensii mici, iar mai mic pentru cei cu pensii mari.

”Pensiile nu cresc în același procent pentru toată lumea", a anunţat, în urmă cu câteva zile ministrul Marius Budăi. Ca să înțeleagă toată lumea, pensiile nu se majorează în același procent pentru toată lumea. Pensiile cuprind în interiorul lor puncte de pensie și noi majorăm valoarea punctelor de pensie, valoarea punctului de pensie, așa cum este și legal și constituțional. Deci nu majorăm același procent”, a declarat Marius Budăi, potrivit spynews.ro.

 
 
 

Comenteaza