TOP 10 alimente MINUNE de inclus în dietă pentru un ficat sănătos

TOP 10 alimente MINUNE de inclus în dietă pentru un ficat sănătos

Potrivit speciliștilor, există o serie de alimente pe care trebuie să le incluzi în meniul tău zilnic, dacă vrei să ai un ficat sănătos.

1. Ceai verde pentru o absorbţie scăzută a grăsimilor Studiile de specialitate susţin faptul că ceaiul verde poate ajuta la interferenţa absorbţiei de grăsime, dar rezultatele încă nu sunt concludente. Cercetătorii studiază dacă ceaiul verde poate reduce depozitarea grăsimilor în ficat şi poate îmbunătăţi funcţia hepatică, însă un lucru este sigur – ceaiul verde posedă multe beneficii, de la scăderea colesterolului la un somn sănătos

2. Usturoi pentru a ajuta la reducerea greutăţii corporale Această plantă nu numai că adaugă aromă alimentelor, dar studiile experimentale arată de asemenea că suplimentele de praf de usturoi pot ajuta la reducerea greutăţii corporale şi a grăsimilor la persoanele cu boala hepatică grasă.

3. Uleiul de măsline pentru controlul greutăţii Acest ulei sănătos are un conţinut ridicat de acizi graşi omega-3. Este mai sănătos pentru gătit decât margarina, untul sau uleiul de floarea-soarelui. Cercetările constată că uleiul de măsline ajută la scăderea nivelului de enzime hepatice şi la controlul greutăţii.

4. Seminţe de floarea soarelui pentru antioxidanţi Aceste seminţe sunt bogate în vitamina E, un antioxidant care poate proteja ficatul de alte afectări.

5. Lapte şi alte produse lactate cu conţinut scăzut de grăsimi pentru a proteja ficatul Produsele lactate sunt bogate în proteine din zer, care pot proteja ficatul, spune un studiu efectuat pe şobolani în 2011.

6. Avocado conţine 0,66 grame de zahăr la 100 grame de fruct

7. Nucile sunt bogate în acizi graşi omega-3. Cercetările constată că persoanelor cu boli hepatice grase care mănâncă nuci le-au fost îmbunătăţite rezultatele testelor funcţiei hepatice.

8. Făină de ovăz pentru energie Carbohidraţii din cereale integrale, cum ar fi fulgii de ovăz, oferă energie organismului. Conţinutul lor de fibre te ajută să te simţi saturat şi implicit să menţii greutatea

9. Peștele 

10. Brânza din soia (tofu) oferă 300 miligrame de calciu la o porție de 100 de grame și poate fi consumată și de persoanele care au intoleranță la lactoză.

sursă: csid.ro.

Comenteaza