Vești bune pentru mame și femei pensionate! Câți bani vor primi de la stat

Vești bune pentru mame și femei pensionate! Câți bani vor primi de la stat

Premierul Ciucă a anunțat că începând cu luna mai, mamele și femeile pensionate vor primi bani în plus.

Vești extrem de bune pentru milioane de pensionari! Aceștia urmează să primească vouchere speciale pentru a putea cumpăra produse alimentare.

Vezi mai jos care sunt vârstnicii care vor beneficia de aceste vouchere. Chiar prim-ministrul Nicolae Ciucă a făcut anunțul.

Măsurile din planul „Sprijin pentru România” vor intra în vigoare cel mai devreme de la 1 mai, a anunţat prim-ministrul Nicolae Ciucă, luni, în cadrul conferinţei de presă susţinute de liderii coaliţiei pentru prezentarea pachetului de măsuri.

„Primele măsuri vor intra în vigoare cel mai devreme la 1 mai. Ele au perioadă de aplicare până la sfârşitul anului. Doar pentru cele care au suport deja programele din fonduri europene, acestea vor continua şi după 31 decembrie 2022”, a arătat premierul, în cadrul evenimentului de la Palatul Parlamentului.

În ceea ce priveşte măsurile susţinute din fonduri europene, premierul le-a menţionat pe cele pentru sprijinirea unor companii sau cele care fac parte din pachetul social. Potrivit premierului, pachetul social intră în vigoare de la 1 iunie.

„În domeniul social, sprijin pentru cetăţenii României, urmăreşte protejarea acestora de creştere a preţurilor. Aceste vremuri dificile impun, aşa cum spuneam, solidaritate şi sprijin, acordat mai ales oamenilor care au nevoie de susţinere.

Astfel, pachetul oferă următoarele soluţii: un miliard de euro, 50% fonduri europene, 50% fonduri de la bugetul de stat, care va consta în vouchere pentru alimente de bază, în valoare de 50 de euro la fiecare două luni

pentru: familii cu el puţin doi copii sau monoparentale, cu venit mai mic de 600 de lei/lună; pensionari cu venit mai mic de 1.500 de lei/lună; persoanele cu venit minim garantat; persoanele cu dizabilităţi. Pachetul intră în vigoare începând cu data de 1 iunie”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Voucherul de 50 de euro la 2 luni nu pare o sumă foarte mare, dar el este destinat cetăţenilor români vulnerabili şi se adaugă acelor măsuri care sunt deja în derulare”, a spus Ciucă într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului, întrebat ce poate să cumpere o persoană cu aceşti bani, potrivit kfetele.ro.

Comenteaza