Veste importantă pentru milioane de români! De la 1 noiembrie intră banii pe CARD

Veste importantă pentru milioane de români! De la 1 noiembrie intră banii pe CARD

Ministerul Educaţiei va plăti de la 1 noiembrie, sumele restante din sporuri sau majorări salariale, în tranșe.

Astfel, personalul din învăţământul de stat va primi, de la 1 noiembrie, în tranşe, sume restante din sporuri sau majorări salariale pentru perioada 1 iulie 2017 – 31 august 2021. De asemenea, Ministerul Educaţiei dă asigurări că sunt suficienţi bani pentru acoperirea restanţelor pentru toți cei care nu și-au primit banii la timp.

”Pentru aplicarea prevederilor OUG 48/2022 privind plata diferenţelor de drepturi salariale cuvenite personalului din învăţământul de stat pentru perioada 1 iulie 2017 – 31 august 2021, Ministerul Educaţiei a dezvoltat, în cadrul aplicaţiei informatice EDUSAL, un modul dedicat calculării tranşelor cuvenite”, se arată într-un comunicat de presă remis joi de Ministerului Educaţiei.

Mai mult, Ministerul Educaţiei a dat asigurări că  nu există disfuncţionalităţi în asigurarea salariilor personalului din învăţământ, OUG 48/2022 se referă la diferenţe salariale, iar în 2023 se efectuează plata primei tranşe.

”Nu există personal în sistem pentru care, în urma prelucrării datelor, sumele rezultate să fie negative. Modulul informatic implementat este în concordanţă cu prevederile legale privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Comenteaza