Un bărbat și-a bătut și sechestrat soția și soacra. Femeile au fost salvate de mascați

Un bărbat și-a bătut și sechestrat soția și soacra. Femeile au fost salvate de mascați
| Foto: observatornews.ro

Un bărbat de 60 de ani din Craiova, și-a bătut soția și soacra, după care le-a sechestrat în apartamentul său. 

O femeie și mama ei au fost scoase, duminică seară, dintr-un apartament din Craiova, cu ajutorul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dolj și a unui echipaj din cadrul ISU Dolj. Cele două fuseseră sechestrate de soțul femeii mai tinere. Acesta a reușit să ia legătura telefonic cu fratele său, care a anunțat poliția.

Cu o seară înainte, agresorul le bătuse pe femei şi le interzisese să părăsească locuinţa.

Poliţiştii craioveni s-au deplasat imediat la faţa locului, însoţiţi de mascaţi, s-a încercat o negociere, însă, când au văzut că bărbatul nu comunică, forţele de intervenţie au montat o scară şi au reuşit să pătrundă în apartament pe geam. Concomitent, ușa apartamentului a fost spartă, iar polițiștii au reușit să-l imobilizeze pe bărbat. Din fericire, intervenția s-a finalizat cu succes, iar cele două femei nu au suferit vătămari corporale, potrivit observatornews.ro.

Redăm mai jos, integral, comunicat IPJ Dolj:

"Ieri seară, polițiști din cadrul Secţiei 3 Poliție Craiova au fost sesizați de un bărbat de 54 ani, din Craiova, cu privire la faptul că un bărbat își tine soția și soacra închise în locuință și nu le permite să iasă afară. La fața locului au fost direcționate imediat mai multe echipaje de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Craiova care au stabilit că un bărbat de 60 ani, din Craiova, refuză să deschidă uşa apartamentului de pe Strada Revoluției, din Craiova, pentru a permite soției și soacrei sale să iasă afară. La fața locului s-au deplasat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dolj precum și un echipaj din cadrul I.S.U. Dolj.

Forțele de ordine prezente la fața locului, după analizarea situației de fapt, au luat hotărârea sa pătrundă în locuință. Astfel, cu ajutorul unei scări, polițiștii au reușit să pătrundă în locuința situată la etajul 1, pe o fereastră a apartamentui. Din fericire, intervenția s-a finalizat cu succes iar persoanele implicate nu au suferit vătamari corporale. Bărbatul a fost imobilizat de poliţişti și condus la sediul secției pentru audieri, în vederea stabilirii situației de fapt.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că bărbatul în cauză, în cursul nopții de 5/6 iunie a.c., le-ar fi agresat fizic pe cele două femei. Având în vedere cele constatate, polițiștii au întocmit formularul de evaluare a riscului, însă cele două femei s-au opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate și violență în familie, iar cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Craiova, urmând ca la finalizare sa fie propusă soluție legală. De asemenea, în cursul nopții trecute, bărbatul a fost transportat la un spital de specialitate, în vederea efectuarii unui consult medical, unde a rămas internat".

Comenteaza