Top alimente pentru sănătatea ficatului. Nu mai repeta această greșeală

Top alimente pentru sănătatea ficatului. Nu mai repeta această greșeală
| Foto: playtech.ro

Care sunt alimentele benefice pentru sănătatea ficatului. Acest organ are rolul de a elimina toxinele din organism, îndeplinind funcții digestive și filtrând sângele.

Este important să facem alegeri sănătoase în ce privește alimentația, pentru a menține un ficat sănătos. Iată ce trebuie să știi!

Ficatul este printre cele mai mari organe din corp. El cântărește cca 1,5-2kg și îndeplinește multe funcții importante. Ficatul sănătos este responsabil cu eliminarea substanțelor toxice din corp, protejând împotriva diverselor afecțiuni.

Toate alimentele consumate sunt controlate și filtrate de către acest organ important, de aceea este util să știi ce alimente îl ajută să își îndeplinească funcțiile.

Grapefruit

Acest fruct beneficiază de multă vitamina C, pectină, antioxidanți. Aceștia sunt nutrienți esențiali în stimularea regenerării celulare, protejând împotriva radicalilor liberi. El poate fi consumat fie ca suc, fie ca fruct. Grapefruit-ul mai conține și vitamina E, tiamină, riboflavină, niacină, potasiu, acid folic, zinc, acid pantotenic, fosfor, mangan și cupru. El poate întări imunitatea și să accelereze arderea grăsimilor.

Sfecla roșie

Aceasta este una dintre cele mai bune surse de betacaroten, element care ajută ficatul să se regenereze și să susțină funcționarea normală a acestuia. Ea mai pote fi consumată în salate, sucuri și smoothie-uri.

Usturoi

Poate nu știai, dar usturoiul are mulți compuși ce stimulează ficatul ca să producă enzimele necesare pentru eliminarea toxinelor din corp. El mai conține și cantități importante de alicină și seleniu, care sunt doi compuși naturali ce au capacitatea de a curăța ficatul de toxine.

Ceai verde

Ceaiul verde are catehine. Acestea sunt antioxidanți buni pentru ficat. Dar atenție la extractul de ceai verde, care nu este benefic pentru cei care suferă de afecțiuni hepatice, solicitând mult ficatul. De aceea este important să consumi ceai verde și nu extractul de ceai verde ori suplimente pe baază de ceai verde.

Peștele gras

Datorită conținutului de acizi grași Omega 3, peștele poate să prevină depozitarea grăsimilor în ficat și să combată inflamația. A se consuma pește gras de două sau de trei ori pe săptămână, cum ar fi ton, macrou, hering sau somon, potrivit playtech.ro.

Care sunt afecțiunile ficatului

Afecțiunile ficatului sunt determinate de:

  • consumul mare de alcool
  • virusurile hepatice
  • incarcarea cu grasimi a ficatului
  • efectul toxic al unor medicamente

De asemenea, tratamentul pentru o anumită boală a ficatului diferă în funcție de diagnostic, pentru unele dintre probleme recomandându-se un stil de viață sănătos, exerciții fizice pentru pierderea în greutate ori renunțarea la alcool.

 

Comenteaza