Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără bani
- Scris de U.S
- 25 Feb 2021, 07:50
- Actualitate
- Ascultă știrea
Un avertisment din partea specialiștilor în securitate informatică de la Bitdefender vine în întâmpinarea utilizatorilor.
Astfel, românii care dețin un cont la aceste bănci din sunt în pericol de a fi fraudați.
O nouă campanie de e-mailuri frauduloase a început în încercarea de a frauda conturile bancare ale utilizatorilor.
Specialiștii în securitate cibernetică vin cu această avertizare în scopul de a spori vigilența românilor atunci când primesc un e-mail de la banca la care au cont.
Astfel, hackerii trimit un e-mail în numele Băncii Transilvania, BCR, CEC Bank, ING, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank, în speranța că vor convinge utilizatorul să acceseze link-uri malițioase sau să descarce fișiere infectate.
Pentru a părea cât mai convingători, infractorii din mediul online scriu cu mare atenție mesajele și îndeamnă clienții băncilor să își reînnoiască datele personale, descărcarea extraselor de cont, confirmarea tranzacțiilor sau deblocarea unui cont suspendat.
În unele mesaje trimise, apar link-uri care duc către un site. În momentul în care victima accesează acel link și își introduce datele personale, acestea sunt colectate de către atacatori, care urmează a le folosi în scopuri ilicite.
Cea de-a doua metodă a hackerilor constă în încărcarea ce fișiere malițioase în e-mail.
Odată accesate, acestea infectează dispozitivul victimei, care poate urmări ulterior traficul de date, ori sustragerea parolelor folosindu-le apoi pentru a accesa diferite conturi ale victimei atacate. Specialiștii atrag atenția că atacatorii folosesc logo-urile dar și culorile companiilor, iar scrisul este unul concis.
Specialiștii de la Bitdefender reamintesc faptul că pe toată durata anului 2020, mai multe astfel de campanii frauduloase au fost purtate de către atacatorii cibernetici. Atunci au fost trimise e-mail-uri în numele Poștei Române, BCR, BT, DHL, Balcan Express Curier sau GLS, utilizând atacuri de tip phishing.
Bitdefender menționează ca utilizatorii să folosească pagina oficială a companiei pentru a evita astfel de fraude. Tototdată, se recomandă verificarea cu atenție a expeditorului precum și adresa acestuia de e-mail înainte de a accesa orice tip de link sau a descărca fișierele atașate. Bitdefender este una dintre cele mai cunoscute companii în domeniul securității informatice.
“Evitaţi să accesaţi fişiere executabile sau link-uri venite odată cu e-mail-uri suspecte de la expeditori de la care nu aşteptaţi vreun mesaj. Folosiţi o soluţie de securitate performantă capabilă să depisteze ameninţări informatice şi să blocheze instalarea acestora pe dispozitive. Folosiţi calculatorul de serviciu doar în scop profesional şi nu accesaţi de pe acesta aplicaţii sau programe în interes personal”, au transmis specialiștii, potrivit impact.ro.