Propunere legislativă de tot râsul. Cum au confundat parlamentarii inseminarea cu fertilizarea

Propunere legislativă de tot râsul. Cum au confundat parlamentarii inseminarea cu fertilizarea

Un proiect de lege mai vechi a ajuns iar în fața parlamentarilor. Este vorba despre fertilizarea în vitro pe care ei au confundat-o cu inseminarea artificială.

Până acum, Senatul a răspuns negativ inițiativei. De asemenea, mai multe comisii au trimis avize ironice către Camera Deputaților, practic soarta propunerii legislative fiind una pecetluită. 

Nu mai puțin de 22 de parlamentari PSD au semnat proiectul în luna decembrie a anului 2017, la un an de zile după ce Liviu Dragnea câștiga detașat alegerile și oferea majoritatea covârșitoare partidului său.

Inițiativa prevedea ca inseminarea artificială umană să fie susținută financiar de stat chiar și a doua oară, în cazul în care prima dată nu însemna o reușită.

De asemenea, social democrații solicitau ca inseminarea să nu fie condiționată de căsătoria mamei, ci să poată aplica pentru acest lucru chiar și femeile singure.

Cei 22 de politicieni, printre care se aflau și câteva nume grele Marius Sorin Ovidiu Bota, fost deputat de Maramureș, Popa Mihai Valentin, Chiriac Viorel sau Roman Ioan Sorin n-au reușit să convingă pe nimeni despre utilitatea acestei măsuri.

Rând pe rând, comisie după comisie, avizele negative au curs gârlă. Culmea, de la Guvern a venit chiar și un răspuns zeflemitor. „Inițiatorii propunerii legislative fac o confuzie între inseminarea artificială și fertilizarea in vitro, altă metodă de tratament a infertilității de cuplu, singura procedură care face obiectul finanțării din bugetul programelor naționale de sănătate publică, derulate de Ministerul Sănătății, potrivit fanatik.ro.

Comenteaza