Preotul acuzat de moartea bebelușului la botez, găsit nevinovat. Reacția familiei

Preotul acuzat de moartea bebelușului la botez, găsit nevinovat. Reacția familiei
| Foto: spynews.ro.

Preotul care a fost acuzat de moartea bebelușului, înecat la botez, a fost găsit nevinovat. Potrivit raportului medico-legal, micuțul avea pneumonie.

Cazul bebelușului mort în timpul botezului, din Suceava, a scandalizat o țară întreagă.

După ce s-a făcut o investigație medico-legală, cei doi medici legiști au semnat raportul final care susține că preotul care l-a băgat pe copil în cristelniță este nevinovat.

Deși inițial medicii au constata lichid în plămânii copilului, care i-ar fi fost letal, acum nu s-a făcut legătura cu apa care l-ar fi înecat pe bebeluș. 

Potrivit raportului medico-legal, bebelușul ar fi suferit deja de pneumonie, iar moartea sa nu ar fi avut legătură cu botezul la care a fost supus. Documentul a fost semnat de doi medici legiști din Suceava, iar preotul care a efectuat slujba de botez nu a fost implicat în moartea copilului.

Părinții sunt indignați de rezultat și vor contesta rezultatul investigației. De asemenea, aceștia vor înainta plângere penală împotriva acestora.

În urma analizei făcut, medicii legiști au ajuns la concluzia că afecțiunea de care suferea deja copilului era mult prea gravă și i-a fost fatală.

Cu toate că inițial s-a constata că micuțul avea lichid în plămâni, după ce a fost scufundat în apă, acestea nu au fost luate în considerare, susțin părinții copilului.

Ba mai mult, aceștia au precizat și că nu s-a luat în seamă constatările inițiale ale medicilor urgentiști și de pe ambulanță.

Tragedia a avut loc la finalul lunii ianuarie, în timpul botezului la o biserică din Suceava.

După ce s-a constata decesului copilului în timpul botezului, autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, însă rezultatul anchetei va fi influențat foarte mult de raportul medico-legal care susține că preotul care a efectuat ceremonia religioasă este nevinovat, potrivit spynews.ro.

Etichete
Comenteaza