EXCLUSIV Ce spun psihologii despre Diana Șoșoacă, noua senatoare din partea AUR

EXCLUSIV Ce spun psihologii despre Diana Șoșoacă, noua senatoare din partea AUR

Noua generaţie de parlamentari ai celui mai tânăr partid din România, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a făcut déjà deliciul presei printr-o serie de declaraţii care au stârnit reacţii dintre cele mai controversate și ciudate, nu doar în mediul online, ci şi în offline.

Cea mai mediatizată e viitoarea senatoare de Iaşi, din partea AUR, Diana Iovanovici Şoşoacă, care cu doar o zi înaintea alegerilor a postat pe reţelele de socializare un clip în care spunea, printre altele:  “Iar dacă veţi vedea vreodată că Iohannis cu Orban şi cu toţi ăştia se vaccinează, Arafat şi Tătaru, să ştiţi că ăla nu e acelaşi vaccin pe care ni-l aplică nouă!! Să fiţi foarte siguri!!‘‘.

Impact.ro a dorit să descifreze ce se află în spatele acestor afirmaţii şi a cerut părerea unor specialişti.

‘‘Cred că abia aşteaptă doamna avocat din Iaşi ca un psihiatru să-şi dea cu părerea despre dânsa. Pe de o parte, nu o cunosc, pe de alta intuiesc mai degrabă o mare cantitate de demagogie în acest fraze pe care le-am auzit şi eu. De obicei, asemenea gen de declaraţii vin din partea unor oameni care doresc să provoace sau care pozează în demagogi sau păcălici publici, mizând foarte mult pe frica oamenilor.

Or, trebuie cu toţii să fim fermi convinşi că vaccinul anti-COVID e un produs farmaceutic care a trecut cu brio prin zeci de controale severe, de specialitate şi prin proceduri standardizate pe care noi, ceilalţi, nu le ştim şi nici nu avem de ce să le ştim.

Trebuie să avem încredere în semenii noştri care preferă, cei mai mulţi în tăcere, să ne ofere soluţii la problema actuală care se numeşte COVID. Să nu ne lăsăm prostiţi sau dezechilibraţi de declaraţii care vin din partea unor oameni care fac dovadă vie că nu cunosc lucrurile despre care vorbesc‘‘, a declarat psihiatrul Gabriel Diaconu.

La rândul ei, psihologul Keren Roesner a precizat că nu poate vorbi în particular despre viitorul parlamentar în cauză. ‘‘Genul ăsta de declaraţii arată mai degrabă pe ce convingeri şi interese profesionale intime se bazează cel care le aruncă în public. Din câte ştiu, doamna avocat e partizanul teoriei conform căreia COVID-19 e o joacă, iar vaccinul vine acum şi-i distruge argumentele.

Ca atare, încearcă la rândul ei, să-l distrugă, să vorbească despre ineficacitate sau despre alt tip de efecte care ar putea apărea ulterior‘‘, mai spune Keren Roesner. Ea adaugă şi amănuntul conform căruia comportamentul unei persoane e ‘‘cel dintâi care vorbeşte despre modul tău de gândire, or atunci când doreşti să-ţi impui punctul de vedere poţi să faci asta şi prin puterea cuvântului, dar şi printr-o tonalitate ridicată, temperamentală care poate uneori să-l influenţeze pe cel de lângă tine‘‘.

 

Comenteaza