A MURIT CHIAR ACUM! Toată țara e în doliu....Se simțea rău de mult timp

A MURIT CHIAR ACUM! Toată țara e în doliu....Se simțea rău de mult timp
| Foto: ziareonline.ro

Este doliu în politica din România! Un cunoscut primar a murit după ce a fost infectat cu coronavirus la 62 de ani. 

Curg lacrimi pentru un cunoscut şi extrem de iubit primar, care a fost în fruntea localităţii sale în ultimii nouă ani. Din păcate, edilul a pierdut lupta cu COVID-19, după mai multe săptămâni în spital.

Un cunoscut primar PSD din zona Moldovei a încetat din viaţă, la vârsta de 62 de ani. Este vorba despre Dănuț Rotaru, primarul comunei Gorban timp de nouă ani.

Primarul comunei Gorban, ce este situată la circa 50 km de municipiul Iaşi, era internat de trei săptămâni în Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, în urma infectării cu noul coronavirus. Cu toate că fusese declarat vindecat, a rămas cu sechele, iar în combinaţie cu afecţiunile pe care le mai avea, asta i-a fost fatal, în cele din urmă.

Din păcate, starea lui Dănuț Rotaru s-a agravat în ultimele zile şi, în noaptea de marţi spre miercuri, acesta a încetat din viaţă, transmite bzi.ro.

“La data de 24 noiembrie 2021 a decedat la Spitalul de Pneumoftiziologie Iași numitul Rotaru Dănuț de 62 ani, primarul comunei Gorban, județul Iași. Acesta era internat de circa trei săptămâni în unități sanitare din municipiul Iași, inițial infectat cu COVID-19 (declarat ulterior vindecat și rămas cu sechele post infectare). Avea și alte afecțiuni medicale, era intubat de la data de 22.11.2021”, este mesajul transmis de autorităţi după moartea edilului.

Imediat, colegii săi din PSD Iaşi au transmis un mesaj emoţionant pe pagina oficială de Facebook a organizaţiei.

“PSD Iași exprimă regretul profund pentru pierderea unuia dintre cei mai activi primari. Dănuț Rotaru, timp de 9 ani edilul comunei Gorban, a fost un soț, părinte și un bunic minunat, un coleg de nădejde, preocupat permanent de a realizarea de lucruri frumoase în comunitatea locală.

Toate acțiunile sale au fost îndreptate spre beneficiul celor care l-au mandatat să îi reprezinte. Cu siguranță că faptele sale vor vorbi și de acum încolo. Școli, grădinițe, drumuri, parcuri de joacă pentru copii, dar și alte proiecte pe care și-a pus amprenta edilul sunt mărturii ale muncii unui om care și-a dedicat o bună parte din viață în slujba comunității.

Vatra din Gura Bohotin va rămâne veșnic în amintirea sătenilor ca fiind unul dintre proiectele primarului Dănuț Rotaru pentru păstrarea tradițiilor și obiceiurilor locale, dar și ca tinerii să își amintească tot timpul cum se făceau pâinea, plăcintele și cozonacii odinioară.

Să păstrăm vie amintirea colegului nostru, care a plecat spre o lume mai bună! Dumnezeu să-l ierte!”, este mesajul postat, miercuri dimineaţă, pe pagina PSD Iaşi.

Tradiţie inedită în comuna Gorban, iniţiată chiar de primar

În urma cu câţiva ani, Dănuț Rotaru a venit cu o nouă tradiţie în comuna Gorban, care a avut un mare succes. El a inaugurat un cuptor comunal de care toate gospodinele se pot folosi la nevoie, la fiecare sărbătoare mare, fie că e hramul în comună, Crăciun sau Paşte.

Mai mult, gospodinele se adunau în casa primarului, pentru a pregăti cozonaci. În 2018, soţia primarului şi alte trei gospodine din sat au pregătit astfel 40 de cozonaci pentru sărbătorile pascale.

“Am făcut acest cuptor pentru a fi util tuturor celor din comună care au nevoie să coacă o cantitate mai mare şi nu au cuptor. De asemenea, e un mod de a duce tradiţia mai departe, fiindcă tinerii când îşi fac case nu mai fac şi cuptorul cu vatră care există odinioară în orice gospodărie”, declara, la acel moment, primarul Dănuț Rotaru, potrivit ziareonline.ro.

Etichete
Comenteaza