Viorel Lis riscă să moară de foame! Oana List, soția fostului primar a recurs la un gest disperat

Viorel Lis riscă să moară de foame! Oana List, soția fostului primar a recurs la un gest disperat

 Oana Lis încearcă din răsputeri să facă față cheltuielilor medicale ale soțului ei, Viorel Lis.

Cum își justifică Oana Lis gestul de a-și amaneta verigheta, am aflat direct de ea, după ce a publicat următorul mesaj:

„Azi mi-am lăsat verigheta la amanet ca să pot să-i cumpăr de urgență un cărucior cu rotile lui Vio, ca o femeie „pe interes” ce sunt, cum vorbea lumea…#deciziideviata„, a fost mesajul dureros pe care Oana Lis l-a postat pe 10 august pe pagina ei de Facebook.

A recurs la această metodă neștiind ce să mai facă pentru a-și ajuta soțul care trece prin momente grele. Din păcate, starea de sănătate a lui Viorel Lis se degradează pe zi ce trece. Iar soția lui își dorește să îl ajute cât poate și încă speră să mai existe soluții.

Reporterii CIAO.RO au contactat-o pe Oana Lis și am aflat astfel cât de greu îi este în aceste momente. Chiar dacă Oana Lis nu a vrut să apeleze la ajutor până acum, se pare că împreună cu Viorel Lis ea a luat decizia de a face public un cont bancar în care oamenii îi pot ajuta cu donații.

„De-a lungul anilor ne-au mai ajutat prieteni. Ideea e că Viorel a fost foarte bolnav în ultimii cinci ani. Și gândește-te câte RMN-uri, câte analize… Am zece dosare pline cu tot felul de chestii. Și s-au adunat multe, multe cheltuieli, multe drumuri. Nu poți să apelezi, fiecare cu problemele lui! Ideea e că de trei săptămâni lui îi este rău și are dureri groaznice și tot dau telefoane. Tot încerc unde să merg, ce să fac… Și  ieri am fost pur și simplu copleșită pentru că sunt singură în lucrul asta. Și trebuia să vină curierul cu căruțul și pur și simplu nu aveam bani la mine să scot să iau căruțul.

Și am zis că trebuie să scot să dau verigheta. Că, oricum, degeaba port verighetă dacă Viorel nu e bine! De aceea am făcut postarea. Pentru că m-am gândit că nu am de ce să mă lupt singură. Poate în societatea asta mai sunt și oameni care pot să ne ajute. Pentru că nu mai puteam singură și despre aste e vorba. Că sunt foarte multe cheltuieli și RMN-uri. Și cel puțin în astea trei săptămâni am făcut RMN la particular, ca să îl fac repede. Am cumpărat bare de susținere ca să pun prin casă…Am intrat așa de pe o zi pe alta, într-o lume a persoanelor cu dizabilități și îmi dau seama  câte nevoi foarte mari sunt!

Am luat de 2.000 de lei numai bare de susținere prin casă, cadru! Am luat un cadru, neștiind ce să cumpăr, nu avea roți. Am luat un cadru cu roți! Acum nu mai poate merge nici în cadru, stă numai în pat și are dureri,  a trebuit să iau tratamente, să chem doctorul acasă, foarte, foarte greu a fost în astea trei săptămâni!

Acum ne gândim la o intervenție, dar trebuie să mai mergem la niște doctori și de asta îmi trebuia căruț pentru el. Îmi trebuie rampă la bloc, ca să pot să îl duc la programări și am vorbit și cu el și i-am zis să trecem peste toată jena, peste toată rușinea și să postăm contul. Poate unii or să mă judece, poate unii or să mă ajute, eu  i-am promis că o să am grijă de el până în ultima clipă, că nu îl duc la azil.

El este o persoană conștientă, își dorește să fie acasă, să stea acasă! Eu mai am câteva cliente dar sunt banii de mâncare, ce iau de la cabinet! Trebuie să îi dau lui de mâncare de trei ori pe zi, să îi dau pastile, să îi fac masaj, să îi fac toaleta…Toate lucrurile astea îmi iau foarte mult timp, foarte multă energie și eu vă mulțumesc că îmi arătați că vă pasă și sănătate tuturor! Mulțumesc!„, a povestit Oana Lis, potrivit ciao.ro.

Comenteaza