Perle MONUMENTALE la BAC! Ce au putut scrie elevii la proba de română: „N-am model că nu prea” 

Perle MONUMENTALE la BAC! Ce au putut scrie elevii la proba de română: „N-am model că nu prea” 
| Foto: cancan.ro

Pe 23 iunie, se încheie sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2022, odată cu ultima probă.

Ieri, elevii care au absolvit clasa a XII-a au avut proba scrisă la Limba și literatura română. De-a lungul timpului, profesorii s-au amuzat copios pe seama ”perlelor” aflate în foile de examen ale celor ce au susținut probele scrise la BAC. Iată cele mai legendare ”dume” din toate timpurile scrise de absolvenții liceului.

Examenul de Bacalaureat nu este unul tocmai ușor, iar din cauza emoțiilor sau poate doar din simplul fapt că nu sunt pregătiți, elevii scriu și multe ”perle” ce îi amuză foarte tare pe profesorii aflați la corectură, potrivit cancan.ro.

Proba la Limba și Literatura Română a înregistrat gafe monumentale și perle care, cu siguranță, vor rămâne în istorie. Iată ce ”dume” au apărut de-a lungul anilor în lucrările elevilor. Sigur te vei prăpădi de râs!

„Multă lume critică pe Zăvoranca, Daniela Crudu, dar ele sunt cap de afiș in show biz, prin toate revistele, le urmăresc fotografii în cluburi, pe stradă, apar seara la televizor. Pentru mine ele au reușit în viață. Numele lor apare pe internet de mii de ori. Altfel, nu te știe nimeni, în afară de cartierul tău. E bine să ai un model de urmat, te inspiră în ce faci”

„În cunoscuta baladă Miorița sunt descrise câteva întâmplări în care sunt implicate doi criminali, o oaie turnătoare, și un cioban ce șochează prin prostia lui”

„Eu îl iubesc pe Radu Mazăre, pentru că e băiat de viață și e foarte bun în politică. A dus fetele la vot în costum de baie și face Învierea pe plajă. L-am prins odată în club amețit și a dat noroc cu mine, nu s-a jenat”

„Este bine să mai și citești, decât să tai frunza la câini degeaba”

„N-am model că nu prea citesc. O să am până în sesiunea de toamnă. Dar cred că dați alt subiect”

„Modelul meu este Ilie Năstase, pentru că nu îi pasă de gura lumii și s-a însurat de multe ori. Când l-a supărat cineva i-a dat-o la temelie”

„Comuniştii erau terorişti, nu dădeau internet la oameni. Ei se bătea cu americanii, care lea dat la temelie, că avea mai multe bombe atomice”

„Cătălin a luat-o în luntre pe Cătălina și s-au iubit în mijlocul lacului sub privirile Luceafărului care era gelos”

„Titlul operei poate fi interpretat din punct de vedere astronomic precum o stea aproape de pământ, foarte strălucitoare care poate fi văzută cu ochiul liber”

„Dacă nu era Mihai Viteazu să facă el România cu mânuţele lui cum l-a tăiat capu, şi bine la tăiat, nu aveau ăştia ce să fure azi”

„Nu putem avea imagini poetice, pentru că textul nu e cu fotografii”

„Rolul cratimei este de a ajuta, a ușura deplasarea, mersul pe jos”

„În nuvela „La vulturi” de Gala Galaction, sunt descrise aventurile unei alpiniste curajoase fugărite de turci, și copii ei”

„Ion Creangă s-a născut între anii 1887-1889”

„Rolul verbelor la imperfect e să ne arate că lumea asta chiar e imperfectă, poți să faci tu bine cât poți, să te duci la biserică, să-ți faci temele, să nu minți și tot te calcă mașina sau faci cancer”

„Cele patru elemente de structură de la Moromeții sunt cele patru volume. E un roman-fluviu și n-a încăput într-o singură carte”

„Ilie Moromete îi lua la mișto pe toți pentru că se credea superior din naștere. N-a avut nevoie de multă școală și de aceea e idolul meu”

„Nechifor Lipan a avut fericita ocazie de a nu se mai întoarce acasă fiind jefuit de niște oameni invidioși”

„Eu nu mai scriu scrisori pt k am internet… și pe Paula nici nu o cunosc!”

„Tipul de perspectivă narativa în Accidentul este una foarte foarte nasoală, dacă-mi permiteți să spun mai modern. Ce accident are o perspectiva veselă?”

„Lebăda moare de câte ori cântă”

„Baltagul este un fel de topor folosit și în zilele noastre pentru comiterea crimelor. După acest topor a plecat Victoria Lipan, probabil că avea nevoie de el pentru muncile câmpului sau ca să taie lemne”

„Sahara se află așezată pe un nisip uscat, lipsa apei având în zonă o prezență statornică”

Etichete
Comenteaza