Doliu în lumea teatrului românesc! O mare actriță s-a stins din viață...

Doliu în lumea teatrului românesc! O mare actriță s-a stins din viață...

Cunoscuta actriță Camelia Zorlescu s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani.

Doliu în lumea teatrului românesc! Camelia Zorlescu s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani, iar îndrăgită actriță și-a bucurat de fiecare dată publicul cu prezența sa și a fost de peste 30 de ani pe scena teatrului Nottara.

Doliu în lumea teatrului românesc!

Camelia Zorlescu s-a născut în Galați în anul 1938 și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A fost o bună perioadă de timp la Teatrul de Stat din Târgu Mureș, iar mai apoi a primit premiul pentru rolul din ''Doi'', spectacol în care l-a avut partener pe Constantin Diplan.

Camelia Zorlescu a avut primul rol în anul 1966 în spectacolul ''Au fost odată două orfeline" alături de Liliana Tomescu, Stefan Tapalagă și Melania Cârjă. Camelia Zorlescu s-a implicat destul de mult în cariera sa și a făcut totul cu multă iubire și dăruire pentru publicul său.

Camelia Zorlescu s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani

Anunțul trist a fost făcut pe pagina de Facebook a teatrului Nottara, iar cei care am îndrăgit-o pe actriță au transmis mesaje emoționante pe rețelele de socializare.

''Și a urmat o carieră construită cu multă dăruire și cu iubire. O regăsim în distribuțiile unor spectacole care au făcut săli pline la „Nottara”: „Meșterul Manole” de Octavian Goga, regia: Ion Olteanu, „O casă onorabilă” de Horia Lovinescu, regia: Lucian Giurchescu, „Othello” de Willliam Shakespeare, regia: Cornel Todea, „Năzdrăvanul Occidentului” de J.M. Synge, regia: Ion Olteanu, „Ultima oră” de Mihail Sebastian, regia: Valeriu Moisescu,

„Audiență la consul” de Ion Brad, regia: Ion Cojar, „Timon din Atena” de William Shakespeare, regia: Dinu Cernescu, „Sentimente și naftalină” de Sidonia Drăgușanu, regia: Mihai Berechet, „Pensiunea doamnei Olimpia” de I.D. Șerban, regia: Constantin Dicu, „Karamazovii” de Horia Lovinescu, regia: Dan Micu, „Jocul de-a vacanța” de Mihail Sebastian, regia: Alexandru Dabija, „Brățara falsă” de Paul Everac, regia: Eugen Todoran, „Scapino”, după Molière, regia: Alexandru Dabija, „Floarea de cactus” de Pierre Barillet și Pierre Gredy, regia: Mircea Cornișteanu,

„Într-o dimineață” de Mihai Ispirescu, regia: Dan Micu, „Henric al IV-lea” de Luigi Pirandello, regia: Dominic Dembinschi, „Păguboșii”, după M.R. Paraschivescu, regia: Gelu Colceag, „Sinucigașul” de Nicolai Erdman, regia: Cornel Mihalache, „Prințul negru” de Iris Murdoch, regia: Cornel Todea, „Întâlnire la Senlis” de Jean Anouilh, regia: Geo Saizescu, „Soțul păcălit” de Molière, regia: Mircea Cornișteanu, „Titanic vals” de Tudor Mușatescu, regia: Dinu Cernescu, „Aniversarea” de Thomas Vinterberg și Mogens Rukov, regia: Vlad Massaci.

O regăsim și în distribuțiile multor filme, semnate de regizori importanți: Manole Marcus, Sergiu Nicolaescu, Alecu Croitoru, Nicolae Corjos, Nae Caranfil. Pentru rolul din filmul „Medalia de onoare”, regia: Călin Peter Netzer, a fost nominalizată la Premiile Gopo, pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un film de lungmetraj ficţiune.'', a scris teatrul Nottara pe rețelele de socializare, potrivit spynews.ro. 
 
 

Comenteaza