Vaccinul anticoronavirus devine paşaport de călătorie din 2021

Vaccinul anticoronavirus devine paşaport de călătorie din 2021

Vaccinarea împotriva COVID ar putea decide vacanţele în străinătate. Mai multe state din întreaga lume au anunţat că nu vor mai permite accesul turiştilor, decât dacă aceştia dovedesc că s-au imunizat. Reacţiile au fost furioase, iar mulţi oameni spun că vor renunţa să mai călătorească în străinătate.
 

"Vom căuta alte destinaţii! Ştergem Ciprul de pe listă", "Vaccinaţi-vă ca să călătoriţi, eu una renunţ total la orice călătorie, oricât de mult iubesc să călătoresc", "Pur şi simplu, renunţ la orice şi tot nu mă vaccinez", sunt doar câteva dintre reacţii, potrivit alephnews.ro

Răzvan Pascu, consultant turism: „Australia, chiar şi Noua Zeelandă au anunţat că vor accepta turişti străini care sunt vaccinaţi. Şi Finlanda am văzut că se gândeşte la acelaşi lucru.
Cei care vor fi vaccinaţi COVID vor putea intra în ţara respectivă chiar dacă ţara din care vin ei este pe un grad de risc ridicat.”

Adrian Marinescu, medic infecţionist: „Având în vedere că testul PCR este cu plusuri şi cu minusuri şi că nu întotdeauna arată infecţia activă, sau poate că este fals, eu cred că certificatul care să ateste vaccinarea ar fi mult mai corect. Şi asta ne va simplifica viaţa începând din primăvară.”

Anca Apahidean, reprezentant IATA în România: „Consecinţele asupra călătoriilor, asupra aviaţiei, asupra turismului sunt devastatoare. Nivelul călătoriilor cu avionul este la 10%. Doar 10% din pasagerii de anul trecut.”

Comenteaza