Legumele care luptă împotriva bolilor. Trebuie să le incluzi în meniul tău zilnic
Care sunt legume și cereale extrem de benefice pentru sănătate, din care corpul tău își poate lua toate necesarele de vitamine.
De exemplu, leușteanul este o plantă minune, iar asta pentru ea conține vitamina C și contribuie la sănătatea ochilor și a oaselor. 100 de grame de leuștean asigură aproximativ 84% din doza zilnică de vitamina A și 50% din necesarul zilnic de vitamina C.
În plus, leușteanul conține calciu, fier și potasiu, însă mai conține și quercitina, care ajută la reglarea tensiunii arteriale.
Poți folosi leuștean în diverse preparate, precum ciorbe, supe sau salate, însă poți face cu el și preparate naturiste. Rădăcina leușteanului poate fi uscată și mărunțită, apoi amestecată cu miere și consumată, pentru persoanele al căror sistem imunitar este slăbit și se îmbolnăvesc des.
Acest amestec ajută persoanele care suferă de alergii, pentru că tractul respirator este curățat cu ajutorul proprietăților excpectorante.
Leușteanul poate preveni și trata boli declanșate de bacteriile periculoase E.coli și Salmonella, în plus este și un antiinflamator natural, ideal pentru persoanele care suferă de probleme de balonarea sau gazele.
Dacă îl aplici direct pe piele, leușteanul ajută la ameliorarea acneei sau a psoriazisului. Dacă aplici frunze de leuștean proaspăt culese pe piele, va ajuta la combaterea petelor depigmentate și la catifelarea pielii, eliminând ridurile fine de expresie.
În plus, această plantă previne infecţia şi grăbeşte refacerea ţesuturilor distruse de arsurile solare. Zdrobește frunzele de leuștean și aplică-le pe locurile afectate de pe piele câte cinci minute, de două ori pe zi, timp de o săptămână. Pielea ta va deveni catifelată și va avea o culoare uniformă.
Dacă suferi de alergii de la care îți apar erupții, ia leuștean proaspăt și toacă-l mărunt, apoi învelește-l într-un tifon și aplică pe locurile problematice. Mâncărimile și senzația de disconfort vor dispărea, iar locurile afectate se vor dezumfla, datorită proprietăților antiinflamatoare ale plantei, potrivit playtech.ro.