Ce să mănânci toamna! TOP 5 alimente care îți vor întări sistemul imunitar

Ce să mănânci toamna! TOP 5 alimente care îți vor întări sistemul imunitar

Iată ce alimente îți recomandă specialiștii să mănânci toamna pentru întărirea sistemului imunitar!
 

Toamna este bine să mâncăm fructe și legume de sezon, pentru a beneficia de vitamine din plin. Iată câteva sugestii!

Mere

Merele se numără printre cele mai populare fructe în sezonul de toamnă. Acestea sunt bogate în fibre, polifenoli și vitamine și trebuie neapărat consumate cu tot cu coajă, pentru a beneficia de toate proprietățile nutritive.

Pere

Perele, asemenea merelor, sunt nelipsite din casele românilor pe timp de toamnă, și bine stau, întrucât sunt bogate în vitamine și fibre. Astfel, persoanele cu deficit de fibre pot încerca să introducă în meniul zilnic de toamnă o pară bio. Specialiștii afirmă că o pară medie are 5,5 g de fibre.

Dovleac

Dovleacul, vedeta toamnei, este folosit de gospodine pentru a face plăcinte, însă este consumat și copt. Mirosul său te îmbie încă din prima secundă, iar asta nu e tot, dovleacul fiind bogat în beta-caroten și un pigment vegetal, care este transformat în organism în vitamina A.

Păstârnac

Păstârnacul, aliatul de nădejde al gospodinelor în bucătărie, devine din ce în ce mai dulce și mai aromat pe măsură ce este expus la vremea rece. Această rădăcinoasă conține fola. Potrivit libertatea.ro, folatul este necesar pentru ca celulele să se împartă și pentru ca organismul să producă ADN.

Bananele

Bananele reprezintă o gustare sănătoasă și consistentă. Aceste fructe sunt o sursă excelentă de potasiu și ajută la scăderea tensiunii arteriale, dar și la menținerea echilibrului fluidelor și electroliților în organism. Totodată, bananele sunt o sursă bună de aminoacizi triptofan, ajutând la redarea unei stări de bine.

De asemenea, bogate în vitamine, minerale, fibre și altele sunt și: fructele de pădure, prazul, varza de Bruxelles, cartofii dulci și sfecla roșie.

Comenteaza